Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 19:59

Νέα τροποποίηση της ρυθμιστικής για τ' αγριογούρουνα -Σε ποιες περιοχές αυξάνεται ο αριθμός των θηραμάτων

Σε ακόμα περισσότερες περιοχές επιτρέπεται το κυνήγι περισσότερων αγριογούρουνων ανά ομάδα, ύστερα από νέα τροποποίηση της ρυθμιστικής απόφασης.

Οπως ανακοινώθηκε, μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων Αποκεντρωμένων Δασικών Υπηρεσιών για προβλήματα που καταγράφονται από πληθυσμούς αγριόχοιρων σε οικονομικές δραστηριότητες των περιοχών ευθύνης τους, και σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπάρχει φέτος για πρώτη φορά στη ρυθμιστική διάταξη θήρας (ΦΕΚ Β΄2809), εκδόθηκε σε ΦΕΚ η 160706/2261/19-12-2017(ΦΕΚ Β´ 4558) «Συμπλήρωση Ρυθμιστικής Απόφασης για τη Θήρα» απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, η οποία τροποποιεί για δεύτερη φορά φέτος τη ρυθμιστική απόφαση.
Ετσι, από το περασμένο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία επιτρέπεται η θήρα του αγριόχοιρου στη χώρα, οι κυνηγοί στις παραπάνω περιφερειακές ενότητες μπορούν κατά τις εξόδους τους να θηρεύουν έως 10 αγριογούρουνα, αντί για 6 που ίσχυε μέχρι την προηγούμενη επιτρεπόμενη ημέρα θήρας του είδους.
Συγκεντρωτικά, οι περιοχές στη χώρα όπου επιτρέπεται η κάρπωση 10 ατόμων αγριόχοιρου ανά ομάδα κυνηγών και έξοδο για τη φετινή κυνηγετική περίοδο είναι:
· Πελοπόννησος
· Δυτική Μακεδονία
· ΠΕ Εύβοιας
· ΠΕ Ιωαννίνων
· ΠΕ Θεσσαλονίκης
· ΠΕ Σερρών
· ΠΕ Λάρισας
· ΠΕ Μαγνησίας
· ΠΕ Φθιώτιδας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα