Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 20:23

Βραβείο σε Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας για τη φοιτητική ομάδα Parkallou του Οικ. Πανεπιστημίου

Τη φοιτητική ομάδα Parkallou από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων δέχθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στα γραφεία της Ένωσης.

Ειδικότερα, όπως εξήγησαν, το κολονάκι τοποθετείται στη ράμπα του πεζοδρομίου για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και με τη χρήση ειδικού αισθητήρα εντοπίζει τα αυτοκίνητα που παρκάρουν και «κλείνουν» τη διάβαση. Εάν περάσουν λίγα λεπτά και το όχημα είναι ακόμα εκεί, το κολονάκι ειδοποιεί -μέσω εφαρμογής στο κινητό- τη δημοτική αστυνομία να το απομακρύνει, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιείται και ο ενδιαφερόμενος για το εμπόδιο που υπάρχει στην περιοχή που σκοπεύει να κινηθεί με την εφαρμογή να του προτείνει και εναλλακτική διαδρομή. Παρέχει επίσης πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την προσβασιμότητα σε ιατρεία, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε καφετέριες, εστιατόρια και άλλους τόπους αναψυχής.

Η φοιτητική ομάδα εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe “Enterprise Challenge 2017”.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε:

«Θέλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά που εκπροσωπούν το ελπιδοφόρο πρόσωπο της χώρας μας. Η ΚΕΔΕ στηρίζει και θα συνεχίζει να το κάνει, όλους τους νέους ανθρώπους που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της καινοτομίας.Σε ότι αφορά τη δουλειά των παιδιών ενημερώθηκα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδέα τους που στόχο έχει τη βελτίωση ποιότητας ζωής των ΑμεΑ στις πόλεις μας. Οι πόλεις μας είναι αφιλόξενες, δυστυχώς πρώτα χτίστηκαν και μετά σχεδιάστηκαν».

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα