Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 20:39

Καλαμάκι από στάρι και βαφές από τη χλωρίδα του Κιλκίς προτείνει σύλλογος εθελοντών

Καλαμάκι από στάρι, παραγωγή οικολογικών ρούχων και βαφές υφασμάτων από φυτά της χλωρίδας του Κιλκίς, είναι μερικές από τις ιδέες που επεξεργάζεται ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς Omnes και παρουσίασε στο Select Respect Φόρουμ 2018 «Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη - Κοινωνική ένταξη, διακρίσεις, διαφορετικότητα» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για μελετημένες προτάσεις ανάπτυξης με προοπτική κοινωνικής και εργασιακής ένταξης, προσανατολισμένες στις ανάγκες και στο αγροτικό μοντέλο του Κιλκίς» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του φόρουμ, ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών, Στέφανος Καμπέρης.

«Η δράση μας έχει τίτλο "From aid to trade" καθώς μιλάμε για ανάπτυξη μέσα από μία διαφορετική οικονομία, βασισμένοι πάντα σε όσα προσφέρει η περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή ολοκληρώσαμε μια μελέτη για να κατασκευάζουμε το «staramaki», δηλαδή καλαμάκι από στάρι που αφθονεί στην περιοχή αλλά η καλλιέργειά του είναι πλέον μη βιώσιμη» ανέφερε ο κ.Καμπέρης. Οι προτάσεις του συλλόγου έχουν υποβληθεί ήδη σε διάφορους φορείς για χρηματοδότηση αλλά και συνεργασία και θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες μέρες στην κοινωνία του Κιλκίς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα