Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 10:20

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Έκθεση Καινοτομίας «Agri Innovation Expo 2023»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Έκθεση Καινοτομίας «Agri Innovation Expo 2023».

Από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2023, πάνω από 1000 επαγγελματίες, ερευνητές, επιχειρηματίες, φοιτητές και ενδιαφερόμενοι πολίτες βρέθηκαν στον υπαίθριο χώρο του Γεωργικού Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν
με τους 36 εκθέτες για τα ώριμα καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα που αναπτύχθηκαν και αναδείχθηκαν μέσα από τις δράσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την έκθεση εγκαινίασαν και χαιρέτησαν, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης, η διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ) κα. Αικατερίνη Κουραβέλου, ο διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ) κ. Μόσχος Κορασίδης, ο πρύτανης του ΓΠΑ κ. Σπυρίδων Κίντζιος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΓΠΑ, κ. Θωμάς Μπαρτζάνας.

Στον καταπράσινο και κατάλληλα διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο του Πανεπιστημίου, οι 36 εκθέτες παρουσίασαν τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες με εφαρμογή στους τομείς της Αγροδιατροφής, της Γενετικής,
της Πληροφορικής, της Γεωργικής Φαρμακολογίας, της Γεωργικής Μηχανολογίας, της Βιοτεχνολογίας Τροφίμων κ.ά., προτείνοντας λύσεις σε σύγχρονες προκλήσεις, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και παραγωγή, την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πέραν της περιήγησης στα περίπτερα των εκθετών, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην έκθεση των καλλιτεχνικών ομάδων του ΓΠΑ και στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Honeyland” που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Μουσείου την Παρασκευή το βράδυ.


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα