Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 12:55

Με τη συμμετοχή 310 διαγωνιζόμενων ξεκινά ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή ξεπερνάει κάθε προσδοκία καθώς έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος 310 διαγωνιζόμενοι σε 110 ομάδες ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται.

Οι διαγωνιζόμενοι θα υποστηριχθούν από 90 μέντορες ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από 12 υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών προερχόμενων από τους χορηγούς καθώς και τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Οι ομάδες καλούνται σε 4 μέρες να υλοποιήσουν εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις.

Ο Μαραθώνιος θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων και τις βραβεύσεις. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί workshop για τις έξυπνες πόλεις, θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό. Η Cosmote ως Innovation Enabler θα παρουσιάσει λύσεις για τις έξυπνες πόλεις και πιλοτικές εφαρμογές. Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των 33 ομάδων από τις 80, που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό ενώ θα υπάρξει ένα ενδιαφέρον workshop για blockchain για παιδιά.

Ο Μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων σε κριτές και κοινό και θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις και πάρτυ ανοιχτό στο κοινό στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα στον Μαραθώνιο στον σύνδεσμο crowdhackathon.com. Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και δώρα συνολικής αξίας 40.000 ευρώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα