Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 16:59

Στον μαγικό κόσμο του εργαστηριακού μικροπολλαπλασιασμού αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών (βίντεο)Στα εργαστήρια του ΤΕΙ Πελοποννήσου «κρύβονται» δεκάδες καινοτόμα μυστικά που στόχο έχουν τη βελτίωση της παραγωγής και την αναπαραγωγή σπάνιων φυτών. Ανάμεσα στις δυνατότητες που υπάρχουν είναι ο μικροπολλαπλασιασμός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με τους φοιτητές να δείχνουν ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον.
Ο Επαμεινώνδας Κάρτσωνας είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και διδάσκει τους φοιτητές με στόχο τη μετάδοσης της γνώσης της καλλιέργειας και του πολλαπλασιασμού τους, καθώς πολλά είδη τείνουν να εξαφανιστούν. 
Όπως λέει, τα είδη αυτά χρειάζονται ελάχιστη καλλιεργητική φροντίδα και ελάχιστα φυτοφάρμακα, καθώς είναι αυτοφυή στην πλειοψηφία τους κι έχουν εγκλιματιστεί στο περιβάλλον του τόπου μας.
Τα φυτά που προκύπτουν από τον μικροπολλαπλασιασμό στο εργαστήριο είναι ακριβώς ίδια με το μητρικό. Ρίγανη, λαγορίγανη, τσάι, θυμάρι κ.λπ. αναπτύσσονται σε ασηπτικό περιβάλλον και σύντομα μπορούμε να έχουμε πλήθος νέων ίδιων φυτών, την ώρα που είναι ελάχιστο το διαθέσιμο φυτικό υλικό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα