Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 16:04

Εύφορη Γη: Η "Ορεινή Μέλισσα" μας μαθαίνει τα πάντα για τη μελισσοκομεία στο Tik Tok

Στον μαγικό κόσμο της μέλισσας και των μελισσιών έχει βαλθεί να μας μυήσει με μικρά ή και μεγαλύτερα βίντεο σε TikTok και YouTube ο 27χρονος Χάρης Σταμάτης. Για τους περισσότερους είναι γνωστός ως Ορεινή Μέλισσα, όνομα με το οποίο μπορείτε να τον αναζητήσετε και που διατηρεί σε όλα σχεδόν τα προφίλ του στα social media.

Συνέντευξη στην Κυριακή Παπακωνσταντίνου

Στον μαγικό κόσμο της μέλισσας και των μελισσιών έχει βαλθεί να μας μυήσει με μικρά ή και μεγαλύτερα βίντεο σε TikTok και YouTube ο 27χρονος Χάρης Σταμάτης. Για τους περισσότερους είναι γνωστός ως Ορεινή Μέλισσα, όνομα με το οποίο μπορείτε να τον αναζητήσετε και που διατηρεί σε όλα σχεδόν τα προφίλ του στα social media.

Ο Χάρης με σχεδόν 300.000 ακόλουθους στη δημοφιλή εφαρμογή και 209.000 εγγεγραμμένους στο κανάλι του στο YouTube, έχει γίνει περιζήτητος, ενώ οι προβολές που έχει στα βιντεάκια του δείχνουν ότι ο κόσμος είναι κοντά στη φύση ενώ στηρίζει νέους σε ηλικία αγρότες, οι οποίοι προωθούν τη δουλειά τους με καινοτόμες ιδέες και κάθε πιθανό τρόπο. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζουν όλα όσα ο ίδιος μοιράζεται μαζί μας και αφορούν τα μελισσάκια όπως ο ίδιος τα αποκαλείl 

H αγάπη του ήταν πάντα η φύση και τα ζώα, όπως ο ίδιος αναφέρει μιλώντας στην Εύφορη Γη και την Κυριακή Παπακωνσταντίνου. Οι μέλισσες ήταν αδύνατον να μη κερδίσουν την καρδιά μου. «Τις αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Ίσως πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι μου άλλαξαν τη ζωή», αναφέρει με νόημα. 

Ταυτόχρονα με αυτή την υπέροχη ενασχόληση σπουδάζει και πολιτικός μηχανικός, ενώ απέχει ένα μόνο μάθημα από το πτυχίο.

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μελισσοκομία;

Ήταν μια απόφαση που πήρα τελείως μόνος μου. Σαν μια φωνή να μιλούσε μέσα μου. Έτσι, άρχισα να διαβάζω πληροφορίες και οτιδήποτε έβρισκα σχετικό, μεταξύ των οποίων και βιβλία για τις μέλισσες. Στην αρχή οι γονείς μου δεν με άφησαν επειδή ήμουν μικρός, όμως, στη συνέχεια κανένας και τίποτα δεν μπορούσε να με σταματήσει. Έτσι και έγινε. Πριν 8 χρόνια περίπου πήρα το πρώτο μου μελίσσι και από τότε ένα μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε.

Πότε περίπου ανακαλύψατε την αγάπη σας για τις μέλισσες;

Η αγάπη μου για τις μέλισσες υπήρχε μέσα μου, ακόμη και όταν δεν είχα ο ίδιος. Ήθελα τόσο πολύ να πάρω ένα μελίσσι που έψαχνα μανιωδώς πως μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, στην αρχή ήταν δύσκολα, εφόσον κανένας δεν μπορούσε να μου δώσει, όμως, η δύναμη που είχα μέσα μου ήταν μεγάλη και προσπάθησα τόσο πολύ που στο τέλος τα κατάφερα.

Πόσο απαιτητικό είναι όλο αυτό; 

Δεν είναι καθόλου απαιτητικό. Για εμένα είναι το πιο ξεκούραστο επάγγελμα.  Πηγαίνεις όποτε θέλεις και βρίσκεσαι μέσα στη φύση. Σίγουρα την άνοιξη είναι η πιο απαιτητική περίοδος, όμως, όταν κάνεις αυτό που αγαπάς η δουλειά σου γίνεται διασκέδαση.

TikTok

https://www.tiktok.com/@orinimelissa?lang=el-GR&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCMNe8ZwAbRuPnR0K4ler19w

Γίνετε συνδρομητές και διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τις καινοτομίες και τις νέες καλλιέργειες.

Πρώτη δημοσίευση: Εύφορη Γη #16

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα