Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 12:16

ΔΕΘ: Οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Οι 10 επιχειρήσεις που κέρδισαν τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυών Επιχειρήσεων "Elevate Greece" ανακοινώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου έγινε και η απονομή των βραβείων παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη και του αρμόδιου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα.

 

Οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece” είναι:

 

  1. «Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς» (2021) | “Hexacorp Greece / Orfium” (Πλατφόρμα διαχείρισης μουσικής)

 

  1. «Ταχύτερα ανερχόμενη επιχείρηση» | “Hack the Box” (Cyber Security Training)

 

  1. «Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς» | “Gnosis Data Analysis PC” (Βιοεπιστήμες)

 

  1. «Κοινωνικής Συνεισφοράς» | “ORama VR” (Εφαρμογές Ιατρικών Εκπαιδευτικών Προσομοιώσεων Εικονικής Πραγματικότητας)

 

  1. «Περιβαλλοντικού Αντικτύπου» | “Augmenta Agriculture Technologies” (Αγροτεχνολογία/ Αγροδιατροφή)

 

  1. «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» | “Nannuka” (Αξιολόγηση φροντιστών για οικογένειες)

 

  1. «Επιχειρηματική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια | “Metis Cyberspace Technology” (Παρακολούθηση & Διαχείριση Ναυτιλιακού Στόλου με ευφυή ηλεκτρονικά συστήματα)

 

  1. «Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» | “Quanta & Qualia / Magos” (Τεχνολογίες Επαυξημένης Πραγματικότητας (XR) με εφαρμογές σε υγεία, τηλερομποτική, εκπαίδευση κ.α )

 

  1. «Startup Hero Επίλυση Προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid19» | “Gizelis Robotics ΑΒΕΕ” (Εφαρμογές Ρομποτικής στη Μεταποίηση)

 

  1. «Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα» | “OWIWI” (Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού μέσω Gamification)

 

Σύμφωνα με τον κ. Δήμα, που παρουσίασε τα πρώτα στατιστικά δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία, 11 μήνες μετά τη δημιουργία και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο 451 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 4.380 εργαζομένους.

"Το Elevate Greece αποτελεί πλέον ένα ουσιαστικό εργαλείο μέσα από το οποίο η πολιτεία παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως φορολογικές εκπτώσεις για επενδυτικούς αγγέλους (angel investors), σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο για μετοχές προαίρεσης (stock options), ακόμα και την πρώτη δράση ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους απέναντι στην κρίση του Covid-19.

Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων πλαισιώνεται από ένα σημαντικό δίκτυο Επίσημων Υποστηρικτών που δραστηριοποιείται στο χώρο της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες, Ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και θεσμικοί υποστηρικτές.

Στον 1ο Διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής 250 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Elevate Greece. Οι 10 νικήτριες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 252.000 ευρώ καθώς και υπηρεσίες από το σύνολο των Επίσημων Υποστηρικτών του Elevate Greece που υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα