Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 15:58

1000 Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα - Μία πρωτοβουλία SciFY και Δημόκριτου

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Science For You συνεργάζεται με το ahedd Digital Innovation Hub του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για να δημιουργήσει μια πρωτοπόρα κοινότητα τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα μας.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία «1.000 Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα» με στόχο τη δημιουργία μίας ενεργής κοινότητας 1.000 ανθρώπων -σε πρώτη φάση- που θα ξέρουν και θα μπορούν να συνδιαμορφώσουν μια ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη και να την αξιοποιήσουν για να καινοτομήσουν.

Η κοινότητα αυτή θα αποτελέσει ένα σπόρο που θα κινητοποιήσει δυνάμεις και συνεργασίες σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, αξιοποιώντας τις πλέον πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις. Για να δημιουργηθεί η ενεργή κοινότητα, τέσσερις δράσεις θα λειτουργήσουν παράλληλα:

Η εκπαίδευση των 1.000 πρωτοπόρων στην Τεχνητή Νοημοσύνη, μία ιστοσελίδα που θα λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς και γνώσης, η δημιουργία μιας υποστηρικτικής κοινότητας και η δικτύωση των 1.000 ατόμων.

   Στόχος των δημιουργών της είναι η κοινότητα να απαρτίζεται από μέλη όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρήσεις, στελέχη, επιχειρηματίες, διαμορφωτές της πολιτικής -πολιτικούς δεξαμενές σκέψης- στελέχη υπουργείων, κοινωνία των Πολιτών εμπλεκόμενους στην Εκπαίδευση (καθηγητές, μαθητές, φοιτητές), επιστήμονες, τεχνολόγους, εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας και ερευνητές θετικών επιστημών.

   Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, δρ Τεχνητής Νοημοσύνης, συνιδρυτής της SciFY και συνεργαζόμενος ερευνητής στο «Δημόκριτο», δήλωσε σχετικά: «Την Τεχνητή Νοημοσύνη μπορούμε να την κατανοήσουμε και να την αξιοποιήσουμε έγκαιρα ή να αφήσουμε άλλους να το κάνουν πριν από εμάς. Μπορούμε να την συνδιαμορφώσουμε για να έχουμε λόγο στη ζωή και την κοινωνία μας ή να παραδώσουμε σε άλλους τον έλεγχο και τις αποφάσεις για το αύριο. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη, η ευκαιρία μεγάλη και ο χρόνος είναι τώρα. Γι' αυτό ξεκινήσαμε τους 1.000 Πρωτοπόρους».

   Στη διεύθυνση μπορούν όσοι ενδιαφέρονται, να βρουν περισσότερες πληροφορίες και τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Την πρωτοβουλία στηρίζει και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα