Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 17:03

Go On : Εγκυμοσύνη και θάλασσα | της Μαιευτήρας -Γυναικολόγου Φωτεινή Δεμπεγιώτη

Go On : Εγκυμοσύνη και θάλασσα | της Μαιευτήρας -Γυναικολόγου Φωτεινή Δεμπεγιώτη

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της κύησης και βοηθάει και επιτρέπεται. Η κολύμβηση ακόμη πιο πολύ, διότι είναι ήπια για το σώμα, ενισχύει το μυϊκό σύστημα της εγκύου, δημιουργεί ευεξία, περιορίζει τα οιδήμα τα, ανακουφίζει την οσφυαλγία που παρατηρείται στο 2ο και 3ο τρίμηνο και συμβάλλει σε έναν καλύτερο φυσιολογικό τοκετο.

Όμως, η συμβουλή είναι να είστε πάντα με παρέα, διότι υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν κράμπες και να τρομάξετε ή να πανικοβληθεί τε. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, συστήνεται να παραμείνετε ανάσκελα στην επιφάνεια της θάλασσας, μέχρι να υποχωρήσει το φαινόμενο. Υπάρχει σύσταση για αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ 11.00 και 17.00. Αυτό είναι γιατί το δέρμα λόγω των ορμονών είναι ήδη πιο ευαίσθητο και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για πανάδες και για δερματικά εγκαύματα. Σε κάθε περίπτωση η παραμονή στο νερό δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά. Όχι βουτιές από ύψος. Όχι θαλάσσια σπορ. Αποφύγετε τα πολύ παγωμένα νερά, διότι μπορεί να προκληθούν συσπάσεις στη μήτρα, πράγμα που δεν θέλουμε στην εγκυμοσύνη. Χρησιμοποιείστε αντηλιακά μεγάλης προστασίας άνω των 30, φορέστε ελαφρά και βαμβακερά ρούχα, καπέλο. Εάν έχετε χαμηλό αιματοκρίτη, σύνηθες στην εγκυμοσύνη, μην παραμένετε για πολύ ώρα σε βαθιά νερά, λόγω της μεγαλύτερης πιθανότητας κόπωσης. Προσοχή στις βρώμικες – πολυσύχναστες θάλασσες και πισίνες, για προσβολή από μικρόβια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κολπικές λοιμώξεις, με τον φόβο για πρόωρη ρήξη υμένων και πρόωρου τοκετού. Μην ξαπλώνετε στην άμμο. Χρησιμοποιείστε δική σας καθαρή πετσέτα, αλλάξτε μαγιό και ενυδατωθείτε σωστά και συχνά. Μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα, διότι αυξάνεται ο κίνδυνος λοιμώξεων. Δεν αποφεύγουμε τη θάλασσα, αντίθετα επιδιώκουμε να απολαμβάνουμε τα ευεργετικά της χαρακτηριστικά αλλά πάντα με προσοχή.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022