Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 13:14

Μεγάλη αύξηση στις τιμές των σύκων - Έως 4,8 ευρώ το κιλό για τα σύκα ανακοίνωσε η ΣΥΚΙΚΗ

Μεγάλη αύξηση στις τιμές των σύκων - Έως 4,8 ευρώ το κιλό για τα σύκα ανακοίνωσε η ΣΥΚΙΚΗ

Σχεδόν 2 ευρώ πάνω για την A' ποιότητα σύκων αύξησε η ΣΥΚΙΚΗ την τιμή για τους παραγωγούς και τα ποσά της εκκαθάρισης αναμένονται να έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

Η σημαντική αυτή αύξηση των τιμών συνολικά προκύπτει από τις οριστικοποιημένες συμφωνίες που έχει πετύχει στην αγορά ο συνεταιρισμός, λαμβάνονται υπόψιν την άνευ προηγουμένου ζημιά που έχει προκληθεί στη φετινή συκοπαραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι παραγωγοί έχουν λάβει ήδη προκαταβολή και ακολουθεί η εξόφληση. Αναλυτικά οι τιμές για τα σύκα που ανακοίνωσε ο συνεταιρισμός είναι οι εξής:

Ποιότητα Α΄ 4,60 €/κιλό, Ποιότητα Α΄ Βιολογικά 4,80 €/κιλό
Ποιότητα Β΄ 3,60 €/κιλό, Ποιότητα Β΄ Βιολογικά 3,80 €/κιλό
Ποιότητα Γ΄ 2,50 €/κιλό, Ποιότητα Γ΄ Βιολογικά 2,70 €/κιλό
Ποιότητα Δ΄ 2,00 €/κιλό, Ποιότητα Δ΄ Βιολογικά 2,40 €/κιλό

Σε σχετική ανακοίνωση της η ΣΥΚΙΚΗ αναφέρει ότι:

Στη συνεδρίαση Δ.Σ 861/14-10-2024, συζητήθηκαν διεξοδικά οι εμπορικές πράξεις διάθεσης των ξηρών σύκων εσοδείας 2024 και αποφασίστηκε ομόφωνα βάσει και των επικρατουσών συνθηκών της φετινής παραγωγής, να καθοριστούν οι οριστικές τιμές αγοράς ξηρών σύκων των παραγωγών για το έτος 2024. Επισημαίνεται δε πως η συμπληρωματική αξία βάσει των ανωτέρω τελικών τιμών (εκκαθάριση) θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, την Τετάρτη 16/10/2024. Ο συνεταιρισμός ευχαριστεί τους συκοπαραγωγούς που του έδειξαν εμπιστοσύνη και φέτος.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022