Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 18:39

Δράση ενημέρωσης για το διαβήτη στη Μεσσήνη

 

Στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου 2023, της Παγκόσμιας Μέρας για το Διαβήτη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών της Μεσσηνίας, ο  Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία”  σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης θα πραγματοποιήσει και φέτος δράση ενημέρωσης  για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με τίτλο:

«ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ»

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14/11/2023 στην πλατεία της Μεσσήνης και ώρα 10:00-12:00 θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Στη συνέχεια και ώρα 18:00-20:00 θα φωταγωγηθεί το ιστορικό ρολόι με χρώμα μπλε, θα απευθύνουν  χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος και εκπρόσωποι των φορέων της Νομού ενώ οι επαγγελματίες υγείας θα μεταφέρουν το μήνυμά τους για τον Διαβήτη και τον φετινό εορτασμό.  Παράλληλα θα συνεχίσουν οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από τις νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διανεμηθούν έντυπα και ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες  του θα  διασκεδάσουν τα παιδιά με  διαδραστικά παιχνίδια,  happenings και facepainting,  μεταφέροντας το μήνυμα του διαβήτη με έναν διαφορετικό τρόπο.

 Την εν λόγω δράση θα πλαισιώσουν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης σχηματίζοντας  το μπλε κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη ως απάντηση στην πανδημία της νόσου.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου , της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του  Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας/Διαβητολογικό Ιατρείο, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραίστικού Συλλόγου Μεσσήνης και της εταιρείας Medtrust/wellion.

Καλούμε, τους γονείς και τα παιδιά, τα άτομα με διαβήτη, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς και όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

Η συμμετοχή όλων σας θα είναι σημαντική βοήθεια στη μάχη κατά του διαβήτη!

 Από το Σύλλογο

Τηλ. Επικοινωνίας: 6932712229   Αθανασία Καρούνου Πρόεδρος

                                 6973912591  Γεράσιμος Βεναρδής  Γ. Γραμματέας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα