Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 15:43

Go On: Oγκολογική - Παθολογική Κλινική City Hospital: Άμεσα αποτελέσματα και εξατομικευμένη θεραπεία στην Καλαμάτα

Go On: Oγκολογική - Παθολογική Κλινική City Hospital: Άμεσα αποτελέσματα και εξατομικευμένη θεραπεία στην Καλαμάτα

Η κλινική είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ με την ένταξη του City Hospital στο δίκτυο του Ομίλου Hellenic Healthcare Group, οι ειδικές εξετάσεις πραγματοποιούνται άμεσα και έγκυρα, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, επίσης μέλη του HHG, όπως Υγεία, Μητέρα, Metropolitan, κ.α.

Η Ογκολογική - Παθολόγική Κλινική πλαισιώνεται από Εργαστήριο Νευροψυχολογίας και Ιατρείο Πόνου. Διευθυντής της είναι ο ιατρός, Παθολόγος Ογκολόγος Γεώργιος Φωτ. Σαμέλης, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, τ. Επιστημονικά Υπεύθυνος Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και εκλεγμένος Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Ελληνική Διεθνής Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων - Εξατομικευμένων Θεραπειών".
Ο ίδιος επικεντρώνεται στην κατάλληλη, εξατομικευμένη θεραπεία των ασθενών και θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Ογκολογική – Παθολογική Κλινική υποστηρίζεται πλήρως από εργαστήρια του Ομίλου HHG.
Ο ογκολόγος – παθολόγος Γεώργιος Φωτ. Σαμέλης τονίζει αναφορικά με τη σημασία της λειτουργίας της Ογκολογικής – Παθολογικής Κλινικής στην Καλαμάτα: «Μετά την εξαγορά που έγινε από το HHG, με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία, θα έχουμε κι εμείς πρόσβαση για άμεσα αποτελέσματα σε πιο ειδικές εξετάσεις, είτε πρόκειται για παθολογοανατομικές (ιστολογικές) είτε μοριακές εξετάσεις, καθώς πλέον βάσει του μοριακού προφίλ της ασθένειας μπορούμε να δώσουμε εξατομικευμένη θεραπεία. Έτσι έχουμε στη διάθεσή μας πολλά φάρμακα που στοχεύουν στη βλάβη, και η αγωγή δρα μόνο στα καρκινικά κύτταρα και όχι στα υγιή».
Επισημαίνει δε πως το City Hospital καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή της Πελοποννήσου, αν εξαιρέσουμε την Πάτρα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει ανάγκη από εξετάσεις και θεραπεία να εξυπηρετείται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με την εγγύηση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων της χώρας και της μεγάλης εμπειρίας του ιδίου. Έτσι, εκφράζει την άποψη ότι δεν θα χρειάζεται ο ασθενείς να ταξιδεύει από και προς την πρωτεύουσα καθώς θα μπορεί να κάνει τις εξετάσεις και τις θεραπείες κοντά στο σπίτι του.
Ο κ. Σαμέλης τονίζει ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει για την ανακούφιση των ασθενών το γεγονός ότι η κλινική πλαισιώνεται από Εργαστήριο Νευροψυχολογίας και Ιατρείο Πόνου.
Όσον αφορά στον εξοπλισμό, στην πρόσφατη ανακοίνωση της λειτουργίας της κλινικής έγινε αναφορά και στην τοποθέτηση ακτινοδιαγνωστικών νέας γενιάς, όπως ο μαγνήτης 3 Τesla, ο οποίος έχει μικρότερη ακτινοβολία, μικρότερους χρόνους εξέτασης και εντοπίζει τους όγκους σε πολύ πρώιμο στάδιο, όπως επισημάνθηκε. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Σαμέλη, αναμένεται αξονικός τομογράφος, ενώ η κλινική έχει ήδη εξοπλιστεί με μονάδα διάλυσης φαρμάκων τελευταίου τύπου και αντλίες έκχυσης φαρμάκων τύπου Βaxter.
Μάλιστα ο γιατρός μιλά και για τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον και για εξέταση από το αίμα NGS (New Generation Sequencing), πράγμα που επιτρέπει «να δούμε ποια μοριακά μονοπάτια εμπλέκονται για να προχωρήσουμε στη στοχευμένη αντιμετώπιση».
Σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου, ο γιατρός τονίζει πως ο κάθε καρκίνος είναι διαφορετικός και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η έκβαση της κάθε περίπτωσης, είτε μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, είτε να παραταθεί σημαντικά η διάρκεια ζωής κ.ο.κ. Όπως υπογραμμίζει: «Ο ογκολόγος – παθολόγος γνωρίζει τη νόσο και με δεδομένο πως σήμερα έχουμε τόσα στοχευμένα φάρμακα στη διάθεσή μας, μπορεί να σχεδιάσει τη στρατηγική αντιμετώπισης».
Η άποψή του είναι πως σε κάθε περίπτωση ο κάθε πολίτης θα πρέπει να προβαίνει τακτικά σε προληπτικές εξετάσεις, όπως οι γυναίκες κάνουν τη μαστογραφία, το τεστ ΠΑΠ κ.λπ.
Η δυνατότητα στοχευμένης θεραπείας σήμερα τείνει να καταστήσει τον καρκίνο σε χρόνια πάθηση, σε αρκετές περιπτώσεις, επισημαίνει, «όταν η κατάσταση είναι στα χέρια του παθολόγου - ογκολόγου , που γνωρίζει πως να αντιμετωπίζει την κατάσταση με στρατηγική θεραπεία».
Ιδιαίτερα σημαντικός –εξηγεί- πως είναι και ο ρόλος του χειρουργού - ογκολόγου για μια σωστή χειρουργική ογκολογική επέμβαση, όπως και του ακτινοθεραπευτή - ογκολόγου και του ουρολόγου, μεταξύ άλλων.
Όλες οι παραπάνω ειδικότητες, και άλλες, υπάρχουν στο City Hospital, ενώ σχεδόν πάντα αυθημερόν δίνονται και οι απαντήσεις των εξετάσεων από το Μοριακό Εργαστήριο του Ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα θέματα στο Go On #27

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022