Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 15:21

Π. Κατσαφάδος: "Ακυρώνουν τον εμβολιασμό για να πάνε διακοπές"

Π. Κατσαφάδος: "Ακυρώνουν τον εμβολιασμό για να πάνε διακοπές"

Κατά 50% ή και παραπάνω, εξακολουθούν να είναι μειωμένοι οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας της Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του, Παναγιώτης Κατσαφάδος "από 380-400 εμβολιασμούς που κάναμε την ημέρα, μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, μόνο εδώ, στο Κέντρο Υγείας, τώρα κάνουμε λιγότερους από 200, φτάνουμε τους 180 με 190".

"Δεν είναι επειδή έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Αν λάβουμε υπόψη ότι στη Μεσσηνία έχουμε εμβολιαστεί γύρω στα 60.000 άτομα και ο πληθυσμός της είναι 150.000, είμαστε αρκετά πίσω. Και όσο μειώνεται καθημερινά ο αριθμός αυτών που εμβολιάζονται τόσο πιο δύσκολα θα φτάσουμε τους στόχους μας, το 80% που λέγαμε" σημείωσε ο κ. Κατσαφάδος μιλώντας σήμερα στην eforigi.gr.

"Ένας λόγος της μείωσης των εμβολιασμών, είναι ότι κάποιοι έχουν φύγει διακοπές. Τους παίρνουμε τηλέφωνο για το ραντεβού και λένε, έχω φύγει, το ακύρωσα, θα έρθω αργότερα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι κάποιοι έχουν νοσήσει. Όμως πιστεύω ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, γύρω στο 40%-45%, το οποίο δεν θέλει να εμβολιαστεί για κάποιο λόγο. Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να τους πείσουμε".

Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό των εμβολιασμένων είναι άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών. "Στις ηλικίες των 18-35 είμαστε αρκετά πίσω. Στις ηλικίες 12-18 ο αριθμός είναι πολύ μικρός" λέει ο κ. Κατσαφάδος.

Θα χρειαστεί και τρίτη δόση

"Τώρα προκύπτει και το εξής για όσους έχουμε εμβολιαστεί. Εγώ εμβολιάστηκα τον Ιανουάριο. Επειδή παρακολουθώ τα αντισώματα που έχω, βλέπω ότι λιγοστεύουν, δεν έχω τα ίδια που είχα 5 μήνες πριν, αλλά το ένα δέκατο αυτών.
Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση, ενισχυτική, που ξεκινάει για ορισμένες κατηγορίες από Σεπτέμβρη. Εξαρτάται και από τον οργανισμό και από τα συνυπάρχοντα προβλήματα που έχουν τα άτομα" καταλήγει ο κ. Κατσαφάδος.

Μαρία Νίκα

 

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022