Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 18:18

Κλινική Covid έγιναν και οι δύο Παθολογικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Κλινική Covid έγιναν και οι δύο Παθολογικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Στην Κλινική Covid διατέθηκαν και οι δύο Παθολογικές στον 2ο όροφο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά τη μεγάλη αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι ασθενείς που νοσηλεύονταν ήταν 66, ενώ με τα νέα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν χθες, Κυριακή, το Νοσοκομείο μπορεί να περιθάλψει μέχρι 80 άτομα με Covid-19. Εάν υπάρξει περαιτέρω αύξηση ασθενών για νοσηλεία, θα ξεκινήσουν διακομιδές προς Αθήνα.

Σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταγράφηκε ο θάνατος ενός 90χρονου άνδρα ενώ έγινε και μία διακομιδή διασωληνωμένου ασθενούς στη ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Αυτή τη στιγμή οι δύο Παθολογικές Κλινικές έχουν μεταφερθεί στον τρίτο όροφο ενώ στον πρώτο λειτουργούν οι Χειρουργικές. 

Τα έκτακτα μέτρα που πήρε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε συνεργασία με τους γιατρούς, είναι:

- Αναστολή τακτικών αδειών όλου του προσωπικού από 24/8

- Αναστολή όλων των τακτικών χειρουργείων από 23/8. Πραγματοποιούνται μόνο έκτακτα και επείγοντα

- Από Δευτέρα 23/8 όλες οι κλίνες νοσηλείας των πρώην Παθολογικών Κλινικών στον 2ο όροφο διατίθενται για την αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης νοσηλείας Covid ασθενών

- Τη Δευτέρα 23/8 ορίζεται επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υποστήριξη των νοσηλευόμενων ασθενών Covid

- Από 24/8 τμήμα των Τακτικών Ιατρείων διατίθεται για τη διαχείριση ύποπτων και θετικών περιστατικών, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου

Σύμφωνα με τη Διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη, το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει φτάσει στα όριά του και τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία που μπορεί να πάρει, καθώς έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα σε διάθεση χώρων και προσωπικού.

Όσον αφορά τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία, το τελευταίο 24ωρο (έως τις 3.00 μ.μ.) σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι 94.

Μαρία Νίκα

 

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022