Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 11:20

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος "Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας"

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος "Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Κυπαρισσία και ενόψει του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, ο πρώτος κύκλος των δράσεων του Ενημερωτικού Προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας».

Το πρόγραμμα, το οποίο περιέλαβε ιατρικές ημερίδες ενημέρωσης του κοινού και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας, διοργάνωσε ο Σύλλογος Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία».

Κατά τη διάρκεια των δράσεων στην Κυπαρισσία, 20 κάτοικοι της πόλης είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και να ενημερωθούν έγκυρα για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδη διαβήτη, σε εκδήλωση που έγινε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

Στο ενημερωτικό μέρος δόθηκαν οι διαλέξεις «Διαβήτης και Καρδιά» από τον Ειδικό Καρδιολόγο, Επιμελητή Α’ της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Εμμανουήλ Μάκαρη, «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα» από τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο» από τον Χειρουργό, Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου.

Η σημαντική αυτή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη διεξήχθη από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Αυτές περιέλαβαν την Καλαμάτα, την Πύλο, την Χώρα, τον Μελιγαλά,  το Πεταλίδι, την Καρδαμύλη, την Λογγά, τη Μεσσήνη, τον Αριστομένη, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία.

Τον συνολικό συντονισμό του προγράμματος είχε ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022