Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 10:06

Ελληνική Γαστρονομία: Πρεσβευτής Εξαγωγών των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών

Η Food Expo 2019 τιμά και βραβεύει τους πρεσβευτές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Food stage του Hall 2.

Στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ελληνική Γαστρονομία: Πρεσβευτής Εξαγωγών των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών», θα παρουσιαστεί η ιστορία και το έργο τεσσάρων δημιουργών ελληνικών εστιατορίων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία δεκαετίες τώρα σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παραλάβουν το βραβείο τους και θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα τα τιμώμενα πρόσωπα είναι οι κ.κ. Νικ Λιβανός ιδιοκτήτης του εστιατορίου Molyvos στη Νέα Υόρκη, Ανδρέας Μαυρομάτης ιδιοκτήτης του εστιατορίου Le Mavrommatis στο Παρίσι, Κωνσταντίνος Ερίνκογλου ιδιοκτήτης του εστιατορίου Notos στις Βρυξέλλες και Γιάννης Φιλιππίδης ιδιοκτήτης του Yolenis στο Rhode Island των ΗΠΑ.

Διάσημοι Έλληνες σεφ του εξωτερικού μιλάνε για τα ελληνικά τρόφιμα & ποτά

Ο διάσημος Σεφ Γιώργος Καλομπάρης που δραστηριοποιείται στην Αυστραλία θα δώσει με συνέντευξη του το στίγμα των ελληνικών τροφίμων και ποτών στη μακρινή ήπειρο, ενώ νέοι έλληνες σεφ που εργάζονται και διακρίνονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης θα μιλήσουν για τα δικά του αγαπημένα ελληνικά προϊόντα. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι Σεφ: Ασημάκης Χανιώτης: Executive Chef, Pied a Terre, Λονδίνο. Θάνος Φέσκος: Assistant Head Chef, Geranium 3  Michelin Star, Κοπεγχάγη. Νικόλας Τσικνάκος: Chef, Arion, Βρυξέλλες, Μιχάλης Παπαφίλης: Chef, Epicure, 3  Michelin Star, Παρίσι Γαλλία, Γιάννης Κιόρογλου: Executive Chef, La Guérite Restaurant, Κάννες Γαλλία.

Ακόμη στη σκηνή θα ανέβουν οι κυρίες που τιμούν την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, οι γνωστές Σεφ Ναϊάνα Κόχυλα και Ντίνα Νικολάου, για να μιλήσουν για το δικό τους αγώνα στη διάδοση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος γαστρονομίας και συγγραφέας κα. Νανά Δαρειώτη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα