Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 14:46

Το Heraklion Flavors συνεχίζεται στις Δαφνές

Στις Δαφνές «ταξιδεύει» στις 8 και 9 Ιουλίου 2023 το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου.

Πρόκειται για την τρίτη εκδήλωση του Heraklion Flavors, της επιτυχημένης διοργάνωσης που αναδεικνύει τον γευστικό πλούτο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Ηρακλείου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην μαγειρική παράδοση της ενδοχώρας του Ηρακλείου, στα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στις Δαφνές, εκτός από τη γαστρονομία, θα προβληθεί και η οινική παράδοση του τόπου, η οποία «δίνει» κρασιά με μοναδικά αρώματα και ξεχωριστές νότες.
Συγκεκριμένα, ο εγχώριος αμπελώνας και οι γηγενείς ποικιλίες θα παρουσιαστούν μέσα από την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Οινοποιεία», στην οποία συμμετέχουν τα οινοποιεία Amargiotakis Winery, DAF wines by Douloufaki Fereniki και Louloudis Winery, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους, καλώντας τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Γαστρονομίας για γευστική δοκιμή των τοπικών ποικιλιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση σε αμπελώνες, παρουσίαση των τρόπων οινοποίησης και «γνωριμία» με τις διαφορετικές ποικιλίες και τους ανθρώπους που δημιουργούν τα κρασιά.
Παράλληλα, το Σάββατο στις 8 Ιουλίου στις 7μ.μ, ο Πρόεδρος και το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και Προσωπικού Κουζίνας Ηρακλείου Κρήτης, θα ετοιμάσουν για τους παρευρισκόμενους τοπικά εδέσματα.
Την Κυριακή στις 9 Ιουλίου στις 7μ.μ ,ο Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής «Εργάνη» ,θα προσφέρει λικέρ κρασιού και καλοψίκια δια χειρός Σεβαστής Κρασανάκη, παραδοσιακό γλύκισμα που προσφέρεται στους γάμους.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, δήλωσε σχετικά: «Το Φεστιβάλ Heraklion Flavors συνεχίζει το ταξίδι του στην ενδοχώρα του Ηρακλείου «συστήνοντας» σε επισκέπτες και ντόπιους, τον πλούτο της γαστρονομίας και της οινικής παράδοσης. Η πρωτοβουλία του Δήμου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ηρακλείου στοχεύει στην ανάδειξη της γαστρονομικής και πολιτιστικής κληρονομίας της Κρήτης και υλοποιείται μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες κορυφώνονται με το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, τον Σεπτέμβριο στο λιμάνι του Ηρακλείου».


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ανοικτά Οινοποιεία 8 – 9 Ιουλίου 2023
Α. Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023 και ώρα 18.00μμ έως 20.00μμ
Τα οινοποιεία Amargiotakis Winery, DAF wines by Douloufaki Fereniki και Louloudis Winery ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους επισκέπτες για μια γευστική δοκιμή των τοπικών ποικιλιών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα οινοποιεία, τα τοπικά προϊόντα τους καθώς και τους ανθρώπους που τα παρασκευάζουν.
Β. Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023 και ώρα 9.30πμ: Ξενάγηση στην αμπελοοινική περιοχή των Δαφνών
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περπάτημα σε αμπελώνα (περιοχή Σταυρός), ξενάγηση στις διάφορες ποικιλίες οινοποίησης ώστε το κοινό να γνωρίσει τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας και γνωριμία με το καθημερινό έργο των γεωργών και των οινοποιών.
Γ. Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023: Παρουσίαση και γευσιγνωσία της ποικιλίας Λιάτικο στην πλατεία των Δαφνών
Αμέσως μετά την ξενάγηση στους αμπελώνες των Δαφνών, ο οινολόγος Γιάννης Χαλκούτσης θα παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Λιάτικο και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα