Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 11:54

Μαγειρική με "Τέχνη" από τη σεφ Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου

Τη μαγειρική με τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Καλαμάτα, βάλθηκε να παντρέψει με έναν διαφορετικό τρόπο η Καλαματιανή σεφ, Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου.

Με μικρά videos στο κανάλι της στο YouTube (adamantia Konstantopoulou) μάς προσκαλεί σε ένα «ταξίδι» γεύσεων, αρωμάτων και εικόνων, στo οποίo βλέπουμε μέρη που έχει επισκεφθεί καθώς και τις συνταγές της.

Σκοπός της, όπως η ίδια αναφέρει μιλώντας στο Go On, είναι η προώθηση και διαφήμιση τόσο του τόπου αυτού όσο και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών. «Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που ευελπιστώ να προχωρήσει και σε άλλους νομούς». «Θέλω ο κόσμος να γνωρίσει καλύτερα αυτόν τον θησαυρό που βρίσκεται στη Μεσσηνία και να γίνει πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

H Αδαμαντία ασχολείται με τον χώρο της εστίασης- γαστρονομίας απο το 2001, στην αρχή ως barista και στη συνέχεια αποκλειστικά ως μάγειρας-σεφ. Όλα αυτα τα χρόνια έχει κάνει διάφορα «γαστρονομικά ταξίδια» και έχει βιώσει εμπειρίες μέσα στις κουζίνες των εστιατορίων και των ξενοδοχείων που έχει συνεργαστεί. Το τελευταίο διάστημα μαγειρεύει στην κουζίνα του εστιατορίου PLATEA, αν και λόγω των καταστάσεων, δεν δουλεύουν αυτόν τον καιρό.

Πάντα θυμάται τον εαυτό της να ασχολείται με τη μαγειρική, παρακολουθώντας τη μαμά και τη γιαγιά της και παρατηρώντας κάθε κίνησή τους , προσπάθησε σιγά σιγά να το εξελίξει. Στην αρχή προσκαλούσε τους φίλους της στο σπίτι για να δοκιμάσουν τα πιάτα της. Με τα χρόνια αποφάσισε ότι αυτό ήταν που ήθελε να κάνει. Να «προσφέρει» την τέχνη της και να «μοιραστεί» τη μαγειρική της με τον κόσμο.

Και τα όνειρα δεν σταματούν εκεί. Μελλοντικά θα ήθελε να ανοίξει το δικό της εστιατόριο, δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, με προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

Ρεπορτάζ Κυριακή Παπακωνσταντίνου

-----------------------------------------------------

Διαβάστε τη συνέντευξη κι εδώ:

Go On #9

και κατεβάστε το αρχείο στον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Που θα βρείτε το 9ο τεύχος "Go On" - Όλα τα σημεία και οι τρόποι διάθεσης

Γίνε κι εσύ συνδρομητής

Αν θέλεις να διαβάζεις την έντυπη έκδοση των περιοδικών μας, λαμβάνοντάς τα ταχυδρομικά, ακολούθησε τα βήματα του παρακάτω συνδέσμου:

Θέλω να λαμβάνω την έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα