Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 10:07

Διακρίσεις των σπουδαστών του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ στο “1st Mediterranean Chefs Competition 2020”

Μεγάλη επιτυχία για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ στο διεθνή διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής “1st Mediterranean Chefs Competition 2020” που διεξήχθη 21-23 Φεβρουαρίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Για μια ακόμη φορά, άξιοι πρεσβευτές της Μεσσηνιακής γαστρονομίας, αποτέλεσαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το νέο δυναμικό των νέων επαγγελματιών, μπορεί να οδηγήσει την Ελληνική γαστρονομία στη θέση που της αξίζει. Με το 1 χρυσό και τα 3 χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους, αλλά και με πολλά χαμόγελα και τη δέσμευση τους για συνέχιση της σκληρής δουλειάς, επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας και στα μαθήματά τους.

Οι άξιοι εκπρόσωποι κι οι κατηγορίες που συμμετείχαν:

• ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Κατηγορία Θαλασσινό - ψάρι (Ε1)

Σπουδαστής: Οικονομόπουλος Νικόλαος με το πιάτο: "H Σκορπίνα στον αγρό”

Coach: Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, CHEF Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

 • ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Κατηγορία: Black Box (D7)

Σπουδαστές: Κωνσταντάκη Μαρία-Ελένη & Βασιλειάδη Κ. Βασιλική με το πιάτο: "Μαρινέ τσιπούρα με chips πράσου και μυρωδικά"

Coach: Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, CHEF Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

 • ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Κατηγορία: Εστιατορικό γλυκό Αγίου Βαλεντίνου (D5)

Σπουδαστές: Μέτα Μέγκι και Ανδροβιτσανέας Πέτρος με το πιάτο: "Πικρόξινος Έρωτας"

Coach: Διαμαντόπουλος Στέφανος, PASTRY CHEF Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

 • ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Κατηγορία: Ελληνικά παραδοσιακά γλυκά με δημιουργική προσέγγιση (D4)

Σπουδαστές: Μέτα Μέγκι και Ανδροβιτσανέας Πέτρος με το πιάτο: "Γαλατόπιτα Ναβαρίνο (Γαλατόπιτα με σάλτσα φραγκόσυκου)"

Coach: Διαμαντόπουλος Στέφανος, PASTRY CHEF Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

 Ο διεθνής διαγωνισμός “1st Mediterranean Chefs Competition 2020” διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Chef’s Club of Greece) και συμμετείχαν εκατοντάδες επαγγελματίες chef/μάγειρες και pastry chef/ ζαχαροπλάστες, καθώς και σπουδαστές σχολών μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής από την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου.

Ένας διαγωνισμός ο οποίος ενώνει τις χώρες τις Μεσογείου, αναδεικνύοντας τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας μέσα από τους καλύτερους εκπροσώπους της!

Πάντοτε με την υποστήριξη και την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας αρχιμαγείρων WORLDCHEFS και τη χρήση του αδιάβλητου συστήματος βαθμολογίας νέας γενιάς που η WORLDCHEFS χρησιμοποιεί σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς, νέες δημιουργικές κατηγορίες και εξειδικευμένους κριτές, ο διεθνής διαγωνισμός “Mediterranean Chefs Competition by Chef’s Club of Greece” αποτελεί πλέον θεσμό για τη γαστρονομία της Μεσογείου.

Δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό οι σπουδαστές, με τη δυναμική κι ένθερμη υποστήριξη των coach/εκπαιδευτών τους στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και… ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα