Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 19:22

Επίτιμος Δημότης Σπάρτης ο μητροπολίτης Ευστάθιος

Σε έντονο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 29 Μαΐου ειδική τελετή ανακήρυξης σε επίτιμο δημότη του μητροπολίτη, Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, στο Πνευματικό Κέντρο  του Δήμου Σπάρτης.

Η τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου της Βουλής, εκπροσώπων της Ελληνικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, της περιφερειακής και της δημοτικής Αρχής, της Εκκλησίας, τοπικών φορέων, των αντιπροσώπων των αδελφοποιημένων δήμων Μόρφου της Κύπρου και Le Plessis Trevisse της Γαλλίας και πλήθους ιερωμένων και πολιτών.

Για την προσωπικότητα και το έργο του μητροπολίτη Ευστάθιου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, ο οποίος  ανέφερε ότι η υλοποίηση της απόφασης ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη κατά τη συγκεκριμένη μέρα, η οποία προσφέρεται για συλλογικό, εθνικό και πνευματικό προβληματισμό, αποτελεί ύψιστη τιμή και το ελάχιστο οφειλόμενο χρέος του δήμου προς το πρόσωπο του Σεβασμιώτατου κ.κ. Ευστάθιου.

"Τιμά με αυτόν τον τρόπο την πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινωνία, το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, τη συνεχή στήριξη της νεολαίας και των αδύναμων συμπολιτών μας με ιδρύματα όλων των βαθμίδων, , τη δράση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, την εξαιρετική συνεργασία του με τις δημοτικές και πολιτειακές Αρχές του τόπου, τη συμβολή του στη δημιουργία του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ και το πλούσιο εκδοτικό  του έργο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα