Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 16:27

Με όχημα και όχι με ολονύκτια πεζοπορία η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας

Με όχημα και όχι με ολονύκτια πεζοπορία η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσας, καθώς σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, “αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιείται εν πομπή”.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολις Μεσσηνίας έχει ως εξής:

"Κατόπιν της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50451 (ΦΕΚ 3332/τ. Β’/9-8-2020) Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως, “αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιείται εν πομπή”.

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ότι, μόνο για φέτος η μεταφορά στη Μεσσήνη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης θα πραγματοποιηθεί δι’ οχήματος και ΟΧΙ με την καθιερωμένη ολονύκτια πεζοπορία.

Η Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί κανονικά στην Ιερά Μονή Βουλκάνου το εσπέρας της 19ης Σεπτεμβρίου 2020, από ώρας 7:00 μ.μ. έως ώρας 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Η επίσημη Υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 20ης Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 10:30 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, στον Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα) κατευθείαν, χωρίς λιτανευτική πομπή, ενώ νωρίτερα θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου της Μεσσήνης.

Το αυτό θα πραγματοποιηθεί και κατά την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος το απόγευμα της Δευτέρας 28ης Σεπτεμβρίου 2020, αφού προηγηθεί η καθιερωμένη Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως και ώρα 7.".

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα