Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 12:37

Πανελλήνιος διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού και μουσικής στη Γορτυνία

Την Κυριακή και ώρα 8:30 μ.μ. διοργανώνεται στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδιών Γορτυνίας ο 46ος πανελλήνιος διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού και μουσικής.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1973 από τον λαγκαδινό λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα, τον επονομαζόμενο Στρατολάτη, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής και της μεγάλης εμποροπανήγυρης που αποτελούσε σημαντικό γεγονός για εκείνη την εποχή.
Έκτοτε, δημιούργησε ένα βήμα έκφρασης της λαϊκής μουσικής παράδοσης, ένα βήμα στους ερασιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές να δείξουν το ταλέντο τους και μια εστία αναμμένη που κρατά το τραγούδι της παράδοσης μας ζωντανό.

Πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία επί σαράντα έξι συναπτά έτη προσελκύει το ενδιαφέρον των ασχολουμένων με το δημοτικό τραγούδι και ανήκει πλέον στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, ενώ το 2018 αποτέλεσε μια από τις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού. Τον διαγωνισμό οργανώνουν ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 ή να την υποβάλλουν αυτοπροσώπως στα γραφεία του Δήμου Γορτυνίας στα Λαγκάδια (πρώην ΚΕΠ Λαγκαδίων) την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2797022700.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα