Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 10:37

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πύλου-Νέστορος

«Υπερηφάνεια και συγκίνηση είναι τα κύρια συναισθήματα όλων μας σήμερα, ειδικά τη στιγμή όπου καμαρώνουμε τη νέα γενιά να παρελαύνει με απλότητα και ήθος, τιμώντας τους ήρωες μας. Χρειάζεται όμως να μην λησμονούμε την υποχρέωση και τη βαρύτατη ευθύνη που έχουμε: να διδάξουμε σε αυτά τα παιδιά τις σημαντικές έννοιες της αλληλεγγύης, της επιμονής και της υπομονής, έννοιες που μας δίδαξαν οι ήρωες του ’40.» δήλωσε νωρίτερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ευχόμενος σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία.

Με την πρέπουσα επισημότητα και με σύμμαχο μια ηλιόλουστη μέρα, εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Πύλου-Νέστορος. Στην Πύλο, την Χώρα, τη Μεθώνη, την Κορώνη, την Καλλιθέα, το Κορυφάσιο, το Βλαχόπουλο, τη Στενωσιά, το Χαρακοπιό, τη Φοινικούντα, το Χανδρινού και το Σουληνάρι οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν από κόσμο, που έσπευσαν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την μαθητιώσα νεολαία, η οποία έλαβε μέρος στις παρελάσεις.

Στην έδρα του δήμου, την Πύλο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου παρέστησε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφάλειας και πλήθος κόσμου. Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων, από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας, Άγγελο Χρονά, τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας του Δήμου και των Σχολείων.

Η παρέλαση των μαθητών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Ευαγγελία Νασιοπούλου, Δασκάλα του 1ου Δημοτικού Πύλου, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο Δημαρχείο για τους δημότες της περιοχής.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα