Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 11:10

"Βάτραχοι" του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για φιλανθρωπικό σκοπό

"Βάτραχοι" του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 για δυο ακόμα παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 8 και μισή το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Οι 2 αυτές παραστάσεις των "βατράχων έχουν ένα ιδιαίτερο νόημα για, γιατί στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους ότι: 

"Ο πολιτισμός εμπεριέχει την έννοια της αλληλεγγύης και η αλληλεγγύη είναι πολιτισμός"

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, σοκαρισμένη, μετά τις συνταρακτικές εικόνες καταστροφής, στις πυρκαγιές της Αττικής αποφάσισε, εκτός από ένα χρηματικό ποσό που κατέθεσε άμεσα σε λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, να δώσει δωρεάν τις 2 παραστάσεις για τους θεατρόφιλους της περιοχής της Καλαμάτας και ταυτόχρονα να δημιουργήσει έναν κουμπαρά ενίσχυσης για τα παιδιά - θύματα της φωτιάς του Λύρειου παιδικού Ιδρύματος που καταστράφηκε ολοσχερώς στο Νέο Βουτσά και όσων παιδιών ακόμα έμειναν ορφανά από γονείς, παππούδες, αδέλφια και έχασαν την οικογενειακή τους ισορροπία και θαλπωρή. Στον κουμπαρά αυτόν που θα υπάρχει στο χώρο του Κάστρου, τις δυο μέρες της παράστασης, μπορεί όποιος θέλει να συνεισφέρει και να στηρίξει την προσπάθειά αυτή.

Παράλληλα, για τον ίδιο σκοπό, θα ξεκινήσει μια λαχειοφόρος με δώρο ένα καραβάκι (το πλοίο του Οδυσσέα προσφορά του Παν. Σοφικίτη), με κόστος 5 ευρώ ο λαχνός, η οποία θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη με την κλήρωση του τυχερού ενώπιον κοινού στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν είδη άκρως απαραίτητα για τα παιδιά (παιχνίδια, βιβλία, ρουχισμός, σχολικά είδη, κλπ) τα οποία και θα παραδοθούν προσωπικά στα ίδια τα παιδιά από κλιμάκιο της θεατρικής ομάδας και του συλλόγου και όσων θέλουν να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν.

Οι 2 αυτές παραστάσεις εκτός από τον κοινωνικό χαρακτήρα που εκφράζουν, έχουν σημαντικό ενδιαφέρον, γιατί θα τις παρακολουθήσει και θα τις μαγνητοσκοπήσει συνεργείο της ΕΡΤ για το αρχείο της. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα