Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 10:44

Χανιά: Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων «Αγροτικός Αύγουστος 2018».

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης έχουν οι επισκέπτες της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος 2018» που φιλοξενείται στην πλατεία 1866 στα Χανιά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στην οποία συμμετέχουν προβάλλοντας τα προϊόντα τους 36 πιστοποιημένες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

«Προτεραιότητά μας, είναι η σταθερή προώθηση, μέσω του «Αγροτικού Αυγούστου», των προϊόντων μας, που έχουν προστιθέμενη αξία και μπορούν να σταθούν και στις διεθνείς αγορές. Στηρίζουμε στην ουσία τον συγκεκριμένο θεσμό, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο», τόνισε σε χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ενώ ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης σε σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε την ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενή με τον τουριστικό τομέα.

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη των προϊόντων του τόπου με "όχημα" την τυποποίηση», τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη αναφέρθηκε και αυτή στο σύντομο χαιρετισμό της στην ανάγκη τυποποίησης των παραδοσιακών προϊόντων του τόπου επισημαίνοντας παράλληλα ότι, «για την ανάδειξη προβολή και διάθεση αυτών των προϊόντων είναι απαραίτητη η σύνδεση του τουριστικού και του πρωτογενή τομέα».

Την τελετή του αγιασμού κατά τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνός ενώ παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι δήμαρχοι Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης, Σφακίων Γιάννης Ζερβός, οι αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Βουλγαράκης, Νίκος Καλογερής και Κυριάκος Κώτσογλου καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στον «Αγροτικό Αύγουστο 2018» συμμετέχει με δικό της περίπτερο η Αγροτική φυλακή Αγιάς προβάλλοντας προϊόντα που παρασκευάζουν κρατούμενοι στη φυλακή ενώ στο περίπτερο της Αντιπεριφέρειας Χανίων δίνονται πληροφορίες από ειδικευμένους επιστήμονες για την ανάπτυξη δράσεων οικοτουρισμού.

Οι φετινές εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου» θα διαρκέσουν έως τις 30 Αυγούστου και τα περίπτερα των συμμετεχόντων θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα