Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 12:43

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Echoes of Wisdom: Θεατρικές αφηγήσεις βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Echoes of Wisdom: Θεατρικές αφηγήσεις βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξενεί το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας την Τρίτη 25 Ιουλίου, σε συνεργασία με τις "Ροές Κοοπερατίβα", έναν οργανισμό Λαϊκής Επιμόρφωσης που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, με αφορμή το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο "The Caravan" που υλοποιεί ο οργανισμός και στο οποίο συμμετέχουν άτομα τρίτης ηλικίας με περιορισμένες ευκαιρίες στη μάθηση και τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ισπανία και την Ιταλία από τους οργανισμούς Foco και Kalypso αντίστοιχα, ενώ στο ελληνικό γκρουπ συμμετέχουν πέντε ηλικιωμένες από την Καλαμάτα. Οι συμμετέχουσες για δύο μήνες παρακολούθησαν συναντήσεις-εργαστήρια στην πόλη μας, με αντικείμενο εργαλεία αφήγησης και θεάτρου. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο κ. Άρης Πλιός, εμψυχωτής ενηλίκων στο θέατρο, ο οποίος συντονίζει και επιβλέπει τις δραστηριότητες του προγράμματος.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δύο ήπιες δραστηριότητες κοινωνικής έκφρασης, οι οποίες έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου. Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι γνωριμίας που περιλαμβάνει παντομίμα και ένα ομαδικό παιχνίδι αφήγησης. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ιστορίες που συνέθεσαν οι συμμετέχουσες στο εργαστήριο με θέμα "αφηγούμαι την ιστορία μίας προσωπικότητας που θαυμάζω". Οι ιστορίες αυτές θα μοιραστούν μπροστά στο κοινό και αφορούν ανθρώπους που αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στη ζωή τους και κατάφεραν να πετύχουν κάτι αξιοθαύμαστο. Ο σκοπός είναι να εμπνεύσουμε τους θεατές μέσα από αυτές τις ιστορίες. Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για όσους θεατές επιθυμούν να μοιραστούν και εκείνοι μια σύντομη ιστορία από τα θέματα που μας κράτησαν το ενδιαφέρον στην παράσταση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6, την Τρίτη 25/6 στις 8:30 μ.μ. και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά.

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022