Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 12:15

Εκδήλωση «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Θεσσαλία»

Eκδηλώσεις ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Θεσσαλία» συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στη Λάρισα και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στα Τρίκαλα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίαςτου Δήμου Τρικκαίων, και του Europe Direct Θεσσαλίας

Οι εκδηλώσεις που θα είναι ανοιχτές στους πολίτες και τα ΜΜΕ, θα λάβουν χώρα στο Divani Hotel Larisa και στο Μουσείο Τσιτσάνη αντιστοίχως και αναπτύσσονται ως εξής:

Στη Λάρισα, 3 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00, η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες.

  1. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Θεσσαλίας θα παρουσιάσει ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Αγοραστός, ενώ ο Ιωάννης Σακιώτης, συντονιστής ομάδας πολιτικής και ΜΜΕ στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα τοποθετηθεί σχετικά με τη συνεισφορά της ΕΕ στη Θεσσαλία.
  2. Για την Αγροτική πολιτική και Τρόφιμα θα συζητήσουν ο Δημήτριος Σοφολόγης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων και Δημήτριος Βολουδάκης από τον οργανισμό "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά". Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ρομίνα Νικηφόρου.

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Στα Τρίκαλα, 4 Φεβρουαρίου, 18:30-20:00, η εκδήλωση θα εστιάσει στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Ευσταθίου, θα συμμετέχουν η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, 10:30-13:00, στο Divani Hotel Larissa, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα συνδιοργανώσουν σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Θεσσαλίας για τα «Θέματα και εργαλεία του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/xTBFEAh9KRGshPMf6   

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα