Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 14:00

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη: Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας και το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Στη χαραμάδα του μυαλού κρύβω τη Μικρασία», την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για θέματα σχετικά με τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη γαστρονομία και τον αθλητισμό των Μικρασιατών προσφύγων η Τιτίκα Καραβία, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Χρήστος Κουμάντος, διακεκριμένος Αρχιμάγειρας του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακής Γαστρονομίας και ο Σπύρος Βασ. Λαπιώτης, Δικηγόρος, Μsc Θεολογίας, τ. πρόεδρος Α.Ε.Κ. Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση διαβάζουν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων ηθοποιοί του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Μαρία Λαζάρου, Βασιλική Μάλαμα, Βασίλης Στεφανόπουλος) και ερμηνεύουν μικρασιάτικα τραγούδια τα μέλη της Χορωδίας και του Συνόλου Μικρών Μουσικών του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας (Μαριάννα Δαφνά: λύρα Κρήτης, Ευαγγελία Μήλα και Μιχάλης Μπουκουβάλας: λαούτο πολίτικο, Θεοδώρα Μπουκουβάλα: κανονάκι) υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Ψαραδέλλη.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει μπουφές με μικρασιάτικα εδέσματα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα