Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 19:00

Έρχεται το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου 1-2 Οκτωβρίου

Με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στην περιοχή της Πορταριάς το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής μονάδας στην Θεσσαλία «Φάρμα Καραΐσκου», που συνεργάζεται στην οργάνωση με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Για δύο μέρες, η «Φάρμα Καραΐσκου» θα μεταμορφωθεί σε ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων, να μάθουν τα μυστικά της τοπικής κουζίνας, να συμμετάσχουν σε βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, να παρακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις και να λάβουν μέρος σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι, τις δύο προηγούμενες χρονιές, από τους χώρους του φεστιβάλ πέρασαν συνολικά περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες. 

Οι διοργανωτές επιδιώκουν την καθιέρωσή του ως σημαντικού θεσμού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο οικοτουριστικός - γαστρονομικός τουρισμός της περιοχής και να προβληθεί περαιτέρω τόσο το Πήλιο όσο και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα