Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 11:08

«Europe in my Region 2018»: Εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής καμπάνιας στην Πελοπόννησο

Για μια ακόμα χρονιά η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region» - «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2018» (#EUinMyRegion) δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν για τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους και να μάθουν πως αυτά συμβάλλουν στην ευημερία και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Π. Πελοποννήσου, συμμετέχει με την ανάδειξη, σημαντικών συγχρηματοδοτούμενων έργων στην Περιφέρεια, ώστε οι πολίτες  να ενημερωθούν γι' αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί τρεις ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις:

  • Στις 5 Ιουνίου 2018 στην Κόρινθο στην Περιοχή Ξηριά στις 11:00 π.μ.

Αφιέρωμα στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ (ταμείο ΕΤΠΑ) έργο της ανάπλασης και της πεζογέφυρας Ξηριά, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Θα πραγματοποιηθεί συμβολική δεντροφύτευση, ομιλίες, παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα στο χώρο του πάρκου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προγραμματίζεται ενημέρωση για συγχρηματοδοτούμενα έργα και πρωτοβουλίες της ΕΕ- DG Region και άλλες δράσεις συνδεδεμένες με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με την συμμετοχή μαθητών, δημοτών και συλλογικά δρώμενα στο χώρο του πάρκου.

  • Στις 9 και 10 Ιουνίου 2018 στον Αρχαιολογικό χώρο Καρύταινας

​Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας για τα αναδεδειγμένα μνημεία της Καρύταινας.

«Karytaina of Europe: από το κάστρο των Φράγκων στο ορμητήριο της Ελληνικής Επανάστασης και στον ιστορικό τόπο του Σήμερα».

 9 Ιουνίου 19:00-21:00: Παρουσίαση του έργου που επιτελέστηκε και επιτελείται στα μνημεία της Καρύταινας.

10 Ιουνίου 08:00-12:00: Θυρανοίξια στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, παρουσίαση περιοδικής έκθεσης του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στον Πύργο της Λεβένταινας και ξενάγηση στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου.

Όλες οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, το Δήμο Μεγαλόπολης, το Σύλλογο των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά «Θ. Κολοκοτρώνης» και το Σύλλογο «Κοινόν Καρυτινών».

  • Στις 16 Ιουνίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία του Άργους στις 19:30 μ.μ.

Ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Άργους, η ανάπλαση της οποίας είναι τμήμα ευρύτερης στο κέντρο του Άργους, που πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Στην εκδήλωση θα περιλαμβάνεται και έκθεση φωτογραφίας συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναρτώνται διαρκώς στον διαδραστικό χάρτη στο παρακάτω λινκ: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/euinmyregion. Ειδικά για τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα μπορείτε να ενημερώνεστε στο παρακάτω λινκ:

https://www.espa.gr/el/Pages/EuropeinMyRegion2018.aspx

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα