Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 14:55

Οι συμμετοχές στον Μαραθώνιος Καινοτομίας του ΟΑΕΔ θα συνεχιστούν

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή στον Μαραθώνιο Καινοτομίας «be a part of hack OAED crowdhackathon» πρόκειται να συνεχιστούν έως τις 4 και 5 Δεκεμβρίου. 

Συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατοκύριακο στις 4-5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος Καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ, στο Innovathens στη Πειραιώς 100, Γκάζι.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την εταιρεία καινοτομία και τεχνολογίας Crowdpolicy και πρόκειται να διενεργηθεί υβριδικά, δηλαδή διαδικτυακά αλλά και με φυσική παρουσία. 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ.

Η εκδήλωση αφορά μια τεχνολογική δράση καινοτομίας, που έχει ως στόχο την δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών που θα προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ αλλά και την ενεργοποίση φορέων και επιχειρήσεων. 
Σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ "Οι βασικοί της στόχοι είναι η δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών, η στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και η καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και η ανάδειξη έξυπνων και καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που δημιουργούνται γύρω από εφαρμογές σχετιζόμενες με την απασχόληση και την ανεργία."

Οι ενδεικτικές θεματικές του μαραθωνίου περιλαμβάνουν την καταπολέμηση της ανεργίας, τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και τη νέα επιχειρηματικότητα και αναβάθμιση διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. 

Μπορούν να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές, οικονομολόγοι, startup εταιρείες και γενικότερα όλοι όσοι έχουν μια άποψη που αφορά την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στους τομείς δραστηριότητας του ΟΑΕΔ και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να την αναπτύξουν και να την παρουσιάσουν σε πιλοτική εφαρμογή.

Το πρόγραμμα του Μαραθώνιου καινοτομίας θα περιλαμβάνει:

  • αρχικά μια δημόσια καταγραφή και συλλογή ιδεών για τη λύση και αποτύπωση αναγκών που μπορούν να υποστηριχθούν με καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές,
  • τη διοργάνωση του μαραθωνίου
  • και τη βράβευση των εφαρμογών που θα διακριθούν σε συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες φορείς για την παραγωγική εφαρμογή τους.


Οι ομάδες που θα διακριθούν, θα ανταμειφθούν με χρηματικά βραβεία, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο Καινοτομίας ανατρέξτε εδώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα