Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 21:35

Όταν το 21 αφηγείται: Μύθοι, παραδόσεις και άγνωστες ιστορίες

Παράσταση αφήγησης δέκα ιστοριών με πρωτότυπη μουσική επένδυση παρουσιάστηκε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του  Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και του Φεστιβάλ Αφήγησης Καλαμάτας «σΤης ελιάς το δάκρυ».

Το περιεχόμενο των ιστοριών ήταν από προφορικές λαϊκές παραδόσεις, Αισώπειους μύθους και διδακτικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά, περιστατικά από πηγές απομνημονευμάτων, επιστολική αλληλογραφία και μαρτυρίες, ιστορίες που καλύπτουν τη ζωή του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννηση ως το θάνατό του.

Το κοινό ενθουσιάστηκε από τη γλαφυρότητα και την παραστατικότητα του αφηγητή ενώ σε συνεργασία με τη μουσική επένδυση ‘’ταξίδεψε’’ νοερά στα χρόνια της Επανάστασης θυμίζοντας ξανά πτυχές της ιστορίας.

 Ο Δημήτρης Προύσαλης, ένας μαγικός, αφηγητής σε συνεργασία με τον μουσικό Φίλιππο Πλακιά παρουσίασαν δέκα προφορικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Φίλιππου Πλακιά και σε στίχους Δημήτρη Φιλελέ.

*Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κλειστών θεάτρων "αμιγείς χώροι’’.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα