Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 16:15

Διαδικτυακή Ημερίδα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα: «Η προστασία των ευάλωτων ομάδων στη διαχείριση των ψυχικών επιπτώσεων της πανδημίας - Η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2021, από τις 15:00 έως τις 18:30 και θα περιλαμβάνει την απευθείας μετάδοση των ομιλιών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες για διαδραστική παρακολούθηση. Στόχος της Ημερίδας είναι η ψυχική διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της κοινωνικής απομόνωσης, η αναγνώριση και η επιστημονική ερμηνεία των προκλήσεων που προέκυψαν από την πανδημία, καθώς και η ενημέρωση, οι κατευθύνσεις και η υιοθέτηση καλών πρακτικών και τεχνικών για την πρόληψή τους.

Απώτερος σκοπός είναι να αναδειχθεί το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως φορέα προστασίας και υποστήριξης του πληθυσμού κατά την περίοδο της πανδημίας, για τη διατήρηση και προαγωγή της ψυχικής υγείας, αλλά και της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής ατόμων, οικογενειών και κοινοτήτων.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Αρχών και των Δημοσίων Φορέων, το έργο των οποίων αφορά άμεσα στη μέριμνα και την ασφάλεια των πολιτών σε περιόδους κοινωνικών κρίσεων, όπως αυτή που βιώνουμε. Οι Εισηγητές θα είναι επιστήμονες και επαγγελματίες, με εξειδικευμένη δραστηριότητα, κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, όπως και εμπειρία σε θέματα προστασίας και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση έως την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να τους σταλούν οι σχετικές οδηγίες για τη συμμετοχή τους, η οποία θα είναι δωρεάν με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα