Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 15:15

Στην Καλαμάτα για πρώτη φορά παγκόσμια ποδηλατική εκδήλωση

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την πόλη της Καλαμάτας μάλιστα να είναι τόσο η μοναδική όσο και η πρώτη ελληνική που συμμετέχει σε αυτήν τη διοργάνωση, εκπροσωπώντας με αυτόν τον τρόπο όλη τη χώρα στο παγκόσμιο αυτό γεγονός, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 το Jeroboam Kalamata Gravel Challenge στη Μεσσηνία. 

Πρόκειται για μία εκδήλωση αθλητικού - ποδηλατικού ενδιαφέροντος την οποία συνδιοργανώνει ο δήμος Καλαμάτας, που σκοπό έχει οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν άγνωστους προορισμούς και γνωρίσουν έναν τόπο, την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από ποδηλατικές διαδρομές. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής της ορεινής ποδηλασίας, Περικλής Ηλίας. 

Το Jeroboam Kalamata Gravel Challenge δεν είναι ένας τυπικός ποδηλατικός αγώνας, καθώς δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά είναι ουσιαστικά μια ανοιχτή εκδήλωση τουριστικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Η δράση θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου, στις 9:00 με τους αγώνες των 150 και 75 χιλιομέτρων στον Ταΰγετο, ενώ θα υπάρχει υποστήριξη και συντονισμός από τη Δημοτική Αστυνομία. 

"Εξαιρετικής σημασίας η διοργάνωση αυτή για τον δήμο Καλαμάτας, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι ο δήμος επιμένει στις δύσκολες λόγω πανδημίας ημέρες που βιώνουμε να πραγματοποιεί είτε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες είτε διοργανώσεις που σχετίζονται με την ανάδειξη της Καλαμάτας ως προορισμός αθλητικού τουρισμού", ανέφερε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη. 

Η κ. Αλειφέρη πρόσθεσε ότι η Καλαμάτα στοχεύει στον ποδηλατικό τουρισμού, καθώς πρόκειται για μία πόλη για το ποδήλατο, όχι μόνο για τους ποδηλατοδρόμους της αλλά και για την ένταξη των ορεινών διαδρομών.

Ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι "πρέπει να τεθούν οι βάσεις του εκτός σεζόν ποδηλατικού τουρισμού" και η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. 

Ο διοργανωτής του Jeroboam Kalamata Gravel Challenge, Σπύρος Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στις συμμετοχές με την Καλαμάτα να είναι ανάμεσα στις έξι χώρες παγκοσμίως όπου θα πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση, ενώ πρόσθεσε ότι η ιδέα είναι να ανακαλύψει κανείς άγνωστους προορισμούς. Πρόκειται για διαδρομές των 300, 150 και 75 χιλιομέτρων, οι δύο τελευταίες μάλιστα, είναι και αυτές που θα λάβουν χώρα στην Καλαμάτα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, επίσης, ότι η επιλογή της Καλαμάτας ήταν εύκολη, καθώς είναι μία πόλη που δίνει έμφαση στο ποδήλατο.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, όλο το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας θα φιλοξενηθούν διάφορα ποδήλατα, ποδηλατικές εταιρείες και άλλοι υποστηρικτές, τα οποία θα είναι ανοιχτά για το κοινό. 

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι το Jeroboam Kalamata Gravel Challenge τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού. 

Να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ πολλοί είναι οι εθελοντές και οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης διοργάνωσης. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή

18:00-21:00 Έναρξη, υποδοχή, εγγραφές, τοπική κουζίνα, bike expo

Σάββατο

08:00 Έναρξη, υποδοχή, εγγραφές
08:50 Σύντομη ενημέρωση στα Ελληνικά και τα Αγγλικά για τους αναβάτες
09:00 Προεκκίνηση των δύο διαδρομών, 150 και 75 χιλιομέτρων
09:30 - 21:30 Bike Festival στην Expo Area
Αφίξεις αθλητών όλη την ημέρα

Περισσότερες πληροφορίες: gr.jeroboam.bike

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα