Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:15

"Τα καρποφόρα δέντρα στην υπηρεσία του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής" την Πέμπτη από το Life Climatree

Το Ευρωπαϊκό Έργο LIFE CLIMATREE, θα πραγματοποιήσει Διαδικτυακό Συνέδριο του Έργου με θέμα "Τα καρποφόρα δέντρα στην υπηρεσία του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής", που οργανώνει υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.

Εν μέσω των περιορισμών που θέτει ο COVID-19, το τελικό Συνέδριο θα λάβει χώρα σε "εικονικό περιβάλλον".

Το LIFE CLIMATREE αποδεικνύει τον σημαντικό, και σε μεγάλο βαθμό αγνοημένο, ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Αυτό όταν συνδυαστεί με τα υπόλοιπα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη των δενδρωδών καλλιεργειών τις αναδεικνύει ως μια σημαντική αγροτική δραστηριότητα που μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της υπαίθρου σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Οι δενδρώδεις καλλιέργειες είναι σημαντικές για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον και το κλίμα. Αυτήν την συνεισφορά, στις ειδικές συνθήκες των χωρών της Μεσογείου, αναδεικνύει το Ευρωπαϊκό Έργο LIFE CLIMATREE.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αποσαφηνιστεί κατά πόσο τα καρποφόρα δέντρα μπορούν να συνεισφέρουν στην απορρόφηση CO2 από την ατμόσφαιρα και έτσι να συμβάλουν στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Οι εκπομπές καθώς και η απορρόφηση CO2 από τις δενδρώδεις καλλιέργειες εξαρτώνται άμεσα από τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές πρακτικές και την εν γένει διαχείριση των δενδρώνων.

Ο εντοπισμός και η προβολή των κατάλληλων καλλιεργητικών πρακτικών προς την κατεύθυνση της αύξησης της απορρόφησης CO2 και μείωσης των σχετικών εκπομπών, μπορεί να εμπλουτίσει την αγροτική πολιτική με βιώσιμους κλιματικούς στόχους. Σχετικές πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν και στον ιστότοπο του έργου (www.lifeclimatree.eu)

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα