Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 16:38

Ημερίδα για τις φυσικές καταστροφές έγινε στην Πάτρα

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των Φυσικών Καταστροφών», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί, η οποία διοργανώθηκε από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού και το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ν. Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΔΕ Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης & υπεύθυνος για τη διαχείριση κρίσεων Μαρίνος Σκανδάμης, ο Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας Γιάννης Πετράτος, ο πρώην
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι πρώην Νομάρχες Αχαΐας Στάθης Σερέτης και Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρών Ανδρέας Καράβολας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό στο θέμα της πρόληψης άρα και της μείωσης των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής μέσω της επιστημονικής γνώσης και να αναδείξει την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και της πολιτείας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και τους εξαιρετικούς εισηγητές, εκ των οποίων τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδη, Ιωάννη Κουκουβέλα, Ευθύμιο Σώκο, Γεώργιο Ηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο, Νικόλαο Δεπούντη, τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών & Διευθυντή του Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού Γρηγόρη Ιατρού και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου Δημήτριο Κατσαρό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα