Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθει ο κόσμος την Ιστορία μέσα από το Θέατρο και να μάθει Θέατρο μέσα από την Ιστορία.
"Σ'αυτό θα βάλει το χεράκι της η έννοια της ενσυναίσθησης, η ικανότητα δηλαδή να μπαίνουμε στην θέση του άλλου. Θα φτάνουμε στην ενσυναίσθηση σε κάθε συνάντηση μας, μαθαίνοντας να ανεβάζουμε κομμάτια από μία παράσταση εποχής από τα αρχαία χρόνια ως τις μέρες μας."
Το σεμινάριο εισηγείται και επιμελείται ο Ιστορικός και συγγραφέας Δρ. Ιωάννης Καρακατσιάνης, ένας από τους πρώτους πειραματιστές στο να διδάξει Ιστορία μέσα από το Θέατρο.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες και σε άτομα που ενδιαφέρονται για το βιωματικό θέατρο.
Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη γνώση πάνω στο Θέατρο ή την Ιστορία. Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν από το Θ.Ε.Μ. για τους μικρούς θεατρόφιλους μας (παιδιά από 12 έως 18 χρονών).
Επικοινωνήστε με το Θ.Ε.Μ. για το κόστος του σεμιναρίου για τους ενήλικες.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Παρακαλούμε για την άμεση δήλωση ενδιαφέροντος.
Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 6948290907 Τα μαθήματα του βιωματικού σεμιναρίου ξεκινούν: Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 (και κάθε Κυριακή) στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης (Ευάγγελου Μουτσόπουλου, απέναντι από το My market)