Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 18:25

Μυτιλήνη: Με υποτροφία θα σπουδάσει η μοναδική απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Ευστρατίου

H Ζωή Τσομπανέλλη, μια 18χρονη από τον 'Αγιο Ευστράτιο που ξεκινάει τις σπουδές της μετά την επιτυχία της στις πανελλαδικές εξετάσεις θα σπουδάσει με υποτροφία στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Θάλασσες» της κολυμβητικής ομάδας «Pastra Cretonaxiosa».

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση στον Αϊ Στράτη της δημάρχου Αγίου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και του αντιδημάρχου Δημήτρη Κουτσουρίδη με την κολυμβήτρια μακρινών διαδρομών Ευγενία Τζαννίνη. Παρούσα και η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που μετά από αίτημά της θα δοθεί η υποτροφία για τις σπουδές της Ζωής Τσομπανέλλη η οποία είναι η μοναδική απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Ευστρατίου που πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η δράση «Αριστεία και Θάλασσες» απευθύνεται στους άριστους μαθητές των ακριτικών νησιών και σκοπό έχει την οικονομική τους ενίσχυση για την επιτυχή ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών τους και ακολούθως τη δημιουργία κοινότητας επιστημόνων με σκοπό τη συνέχιση του έργου της δράσης. «Ευχαριστούμε τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας που με την προσφορά τους δίνουν τη δυνατότητα στους νέους των ακριτικών νησιών μας να σπουδάσουν και να προσφέρουν με τη σειρά τους στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των νησιών μας» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Καλογήρου σχετικά με τη χορήγηση της υποτροφίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στον Άι Στράτη συζητήθηκε επίσης η πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και των νέων έργων που προγραμματίζονται στο νησί και χρηματοδοτούνται είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Αγίου Ευστρατίου για την ωρίμανση και ακολούθως την έναρξη έργου ψηφιοποίησης αρχείου πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νησιού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τέλος τη δήμαρχο για τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης οδικής σύνδεσης του οικισμού με το ελικοδρόμιο, οι εργασίες του οποίου προβλέπεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα