Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 16:19

Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων ΠΑ.ΠΕΛ.: "Απαιτούμε τώρα εργασιακά δικαιώματα" (Βίντεο)

Σε συνέχεια των αντιδράσεων άλλων τμημάτων Γεωπονίας ανά την Ελλάδα, παραχωρήθηκε την Τρίτη 28/3 συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην έδρα της σχολής στον Αντικάλαμο.

Ο κοσμήτορας της σχολής, Δημήτριος Πετρόπουλος μίλησε για το θέμα, τονίζοντας ότι από το 2019 που τα Τμήματα της Σχολής ενσωματώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και άρχισαν να θεωρούνται νέα, δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών. Αν και υπήρξαν αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από τα Υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την διευθέτηση του θέματος, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα δεν περιελάμβανε όλα τα Γεωπονικά Τμήματα.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το πολυνομοσχέδιο δημιουργεί Τμήματα δύο «ταχυτήτων» με τα παλιά και καινούρια τμήματα χωρίς να δίνει κάποια εξήγηση. Αντίθετα θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου αιτήσεις εκ μέρους των νέων τμημάτων για να εξεταστεί το αν θα αποκτήσουν οι απόφοιτοι τα εργασιακά δικαιώματα. 
Επίσης μίλησαν οι: Βασίλειος Δημόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Ιωακείμ Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της σχολής, Κωνσταντίνος Ιντζιρτζής τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση στο θέμα. Τέλος ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου κάλεσε τους φοιτητές σε νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη στο κέντρο της Καλαμάτας.

Δειτε το βίντεο:

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα