Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 13:44

Άνοιγμα σχολείων: Με τεστ η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Ο στόχος της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας παραμένει να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να υπάρξει έξαρση κρουσμάτων.

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί το άνοιγμα των σχολικών μονάδων καθώς στην τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το χρόνο επανεκκίνησης δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Ο στόχος της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας παραμένει να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να υπάρξει έξαρση κρουσμάτων λόγω της εορταστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν ότι θα πρέπει να αποφύγουμε ένα πρόωρο άνοιγμα των σχολικών μονάδων για λίγες μόνο ημέρες και μετά να χρειαστεί να τα ξανακλείσουμε λόγω μίας πιθανής έξαρσης της πανδημίας.

Τόσο τα μέλη της Επιτροπής των ειδικών όσο και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναγνωρίζουν ότι οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή στα σχολεία.

Ωστόσο, η επανεκκίνηση δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων προετοιμάζεται ώστε να γίνει με προσεχτικά βήματα.

Έτσι ένα, από τα βασικά μέτρα που εξετάζονται αφορά στη διενέργεια τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να φανεί εάν υπάρχει διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο www.in.gr

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα