Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 13:59

Ρομποτική: Μνημόνιο συνεργασίας για την επιμόρφωση καθηγητών

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων (LAIQDA) του ΤΕΙ Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (ΠΔΕ ΠΕΛΟΠ), σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας τους, με σκοπό την έρευνα για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών εντός των σχολικών δομών.

Στόχος της συνεργασίας είναι να φέρει σε επαφή τις σχολικές μονάδες με τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, που προάγουν την καινοτομία. Ειδικά οι δράσεις στη ρομποτική έχουν δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα μάθησης και έχουν αποφέρει διακρίσεις για εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω της συνεργασίας των δύο φορέων, εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί θα μπορούν να συνδυάζουν την τεχνογνωσία τους για την οργάνωση στοχευμένων δράσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παράλληλα, η συνεργασία επεκτείνεται και στον τομέα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών, καθώς και στην εκπόνηση έρευνας σχετικά με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στον χώρο του σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί δράση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να προωθήσουν τη χρήση της ρομποτικής στα σχολεία της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η δράση θα υποστηριχθεί τεχνικά και υλικά από το Δίαυλο Καινοτομίας «ο Σπόρος» και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων (LAIQDA) του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτα). Μπορούν να φιλοξενηθούν έως 16 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς, 10 συμμετέχοντες θα λάβουν το απαραίτητο υλικό (10 μικροελεγκτές Arduino UNO με πληθώρα αισθητήρων και συσκευών εισόδου/εξόδου) για την εκτέλεση της δράσης από το Δίαυλο Καινοτομίας «Ο Σπόρος», από τον οποίο θα γίνει η παρουσίαση των λειτουργικοτήτων και θα παρασχεθεί υποστήριξη κατά τη διάρκεια της δράσης. Επιπλέον, μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 6 εκπαιδευτικοί με δικό τους εξοπλισμό (απαιτείται μικροελεγκτής Arduino, leds, buttons, αισθητήρες, servo, buzzers). Η πρώτη δράση περιλαμβάνει εκμάθηση του μικροελεγκτή ανοιχτού κώδικα Arduino, παρουσίαση των δυνατοτήτων του και ενημέρωση για projects που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στη διαδικασία της εκπαίδευσης.

Η έναρξη των επιμορφώσεων καθορίζεται στις 20 Μαρτίου 2018 με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 (17:00 – 20:00)
  • Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 (17:00 – 20:00)
  • Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 (17:00 – 20:00)
  • Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 (17:00 – 20:00)

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα υποβάλλεται μέσω σχετικής φόρμας στο URL: https://goo.gl/forms/LFEgMdE9uchZyynZ2

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 18/3/2018. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στους ιστότοπους: http://deo.teipel.gr/ και http://arduino.osporos.com/

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα