Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 14:42

Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στον τελικό του διαγωνισμού "STEM STARS GREECE"

Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στον τελικό του διαγωνισμού "STEM STARS GREECE"

Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στον τελικό του διαγωνισμού STEM STARS GREECE, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και θα διεξαχθεί στα πλαίσια του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με ανακοίνωση των εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Για πρώτη φορά διεξάγεται φέτος στην Ελλάδα ο διαγωνισμός STEM STARS GREECE και αφορά μαθητές και μαθήτριες 14-18 ετών. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει παιδιά που έχουν ιδιαίτερη κλίση στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM).

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εκπροσωπήθηκαν επάξια από μια ομάδα μαθητών - μαθητριών της Α΄ Λυκείου. Η ομάδα αποτελείται από τους Ποντίκη Βασίλη, Τροχάτου Μαρίλια και Τσορόπουλο Γιώργο με συντονιστή εκπαιδευτικό τον Γιώργο Κουτσουμπό και κατόρθωσε να περάσει στην τελική φάση.

Στον μεγάλο τελικό οι δύο πρώτες ομάδες κερδίζουν μια θέση, ώστε να διαγωνιστούν στον διεθνή διαγωνισμό "International Science and Engineering Fair", τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί στο Anaheim της Καλιφόρνιας των H.Π.Α. από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2020.

Την ευθύνη του διαγωνισμού έχει o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός "SciCo". Η πρωτοβουλία STEM STARS GREECE πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα