Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 11:05

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου, που στεγάζεται πλέον στο Νιόκαστρο.

Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούν οι μαθητές, στο πλαίσιο του δανεισμού της εκπαιδευτικής μουσειοσκευής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ήταν ένα μικρό καράβι».

Οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων αναζήτησαν ομαδικά εκθέματα που σχετίζονται με το θαλάσσιο εμπόριο στην περιοχή της Πυλίας στα προϊστορικά χρόνια (αγγεία, σφραγιδόλιθο, τμήμα τοιχογραφίας, τμήμα πινακίδας με γραμμική Γραφή Β κ.ά.), ανακάλυψαν τη χρήση, την προέλευση και το υλικό κατασκευής τους και τέλος ζωγράφισαν το δικό τους αγγείο με έμπνευση και φαντασία ή σφράγισαν με αντίγραφο σφραγιδόλιθου σε πηλό κι έφτιαξαν το δικό τους αποτύπωμα.

Οι δραστηριότητές τους ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα περίπου, όταν δανείστηκαν την εκπαιδευτική μουσειοσκευή και άρχισαν να την μελετούν και να υλοποιούν τις προτεινόμενες δραστηριότητες. Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου τους έδωσε τη δυνατότητα να δουν και να θαυμάσουν δια ζώσης τα αρχαιολογικά ευρήματα με τα οποία ασχολούνταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα