Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 08:27

Go On: ΧΤΙΖΩ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ - Ανάγκη για επενδύσεις σε κατοικίες και καταλύματα

«ΑΝΑΣΑ» ΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ

Ρεπορτάζ Κέλλυ Δημητρούλια

Ιδιαίτερα σημαντική ανάκαμψη σημειώθηκε στον κατασκευαστικό κλάδο το προηγούμενο διάστημα, με μεγάλο μερίδιο να έχουν οι ανακαινίσεις και ανακατασκευές ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση.

Μέχρι θωρακισμένες πόρτες νέας τεχνολογίας για απομακρυσμένο check in και check out εγκαταστάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, με τη νέα τεχνολογία να δίνει δυναμικό παρών σε επενδύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος στη νότια Πελοπόννησο.

Το τελευταίο τρίμηνο και ο συγκεκριμένος κλάδος έχει επηρεαστεί από τις ανατιμήσεις και τον πόλεμο, ωστόσο, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο για επενδύσεις, καθώς ειδικά στην περιοχή της Καλαμάτας παραμένει μεγάλη η έλλειψη σε ακίνητα. Αυτή η έλλειψη σημειώνεται κυρίως στο κομμάτι της μόνιμης κατοικίας, ενώ επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο και για τουριστικά καταλύματα, ειδικά εφόσον παρατηρούμε πληρότητα 100% σε περιόδους αιχμής.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Καλαμάτας και όπως ακούγεται, ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση ακινήτου στη Δυτική Παραλία.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΝΕΡΓΕΡΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Μέχρι τις αρχές του 2022 και για αρκετούς μήνες, υπήρχε οργασμός εργασιών στις κατασκευές ακινήτων, μετά από μακροχρόνια αναμονή λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η νέα πραγματικότητα που έφεραν οι ανατιμήσεις και ο πόλεμος έχουν βάλει φρένο στις κατασκευές, η αναγκαιότητα των οποίων όμως είναι δεδομένη. Και για κατοικίες και στον τουρισμό.

Ο Γιάννης Γιαννουκάκης δραστηριοποιείται στη μεσιτική αγορά και διαπιστώνει οργασμό εργασιών το προηγούμενο διάστημα, οπότε η ανέγερση της μιας οικοδομής ακολουθούσε την άλλη, και με μικρά διαμερίσματα σε πολλές περιπτώσεις για βραχυχρόνια μίσθωση.

Οι εξελίξεις έβαλαν φρένο, δημιούργησαν αναστάτωση, αλλά όπως και αν εξελιχθεί η κατάσταση αργά ή γρήγορα, οι καλαματιανοί οικογενειάρχες θα συνεχίζουν να αναζητούν σπίτι για να στεγάσουν την οικογένειά τους, καθώς δεν επαρκούν τα διαμερίσματα για αγορά ή ενοικίαση. Παράλληλα, θα σημειώνεται πληρότητα 100% στα καταλύματα τις περιόδους αιχμής, πράγμα που αποδεικνύει την ανάγκη για νέες ξενοδοχειακές μονάδες και άλλου τύπου καταλύματα.

Ο Παρασκευάς Καμαρινάκης είναι πολιτικός μηχανικός. Διαπιστώνει πως πράγματι το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ένταση εργασιών ανακαίνισης και ανακατασκευής χώρων, κυρίως για βραχυχρόνια μίσθωση.

Από την άλλη παρατηρεί την έλλειψη που υπάρχει σε ακίνητα για μόνιμη κατοικία, ενώ δε λείπουν φυσικά και οι περιπτώσεις διπλής χρήσης μικρών κυρίως διαμερισμάτων, για φοιτητές  το χειμώνα και για βραχυχρόνια μίσθωση το καλοκαίρι. 

ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει για τον χώρο των αλουμινίων ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, υπεύθυνος της εταιρείας Σταθόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε - «Ήφαιστος». Ειδικά όσον αφορά στη βραχυχρόνια μίσθωση, ο τελευταίος 1,5 χρόνος ήταν σημαντικός, καθώς έγιναν πάρα πολλές ανακαινίσεις και ανακατασκευές σε αυτό τον τομέα.

Μέχρι πρόσφατα έγιναν μάλιστα σημαντικά βήματα, με την τεχνολογία να κερδίζει έδαφος ακόμα και στις περιπτώσεις καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπου κι εκεί φαίνεται πως οι αυτοματισμοί κερδίζουν έδαφος. Πέρα από τα κουφώματα αλουμινίου που αντικαθίστανται σε πολύ μεγάλο βαθμό, τοποθετούνται και θωρακισμένες πόρτες με αυτοματισμούς, για να γίνεται απομακρυσμένα ακόμα και το check in και το check out.

ΚΡΙΣIΜΗ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ

Η διακόσμηση και η επίπλωση παίζουν σημαντικό ρόλο στη βραχυχρόνια μίσθωση και αυτό το διάστημα υπάρχει κινητικότητα για τη διαμόρφωση των χώρων που θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του καλοκαιριού στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Αυτό διαπιστώνει ο Γιάννης Μαυρέας από τη Μaison, ο οποίος εξηγεί πως υπάρχουν έπιπλα που προορίζονται για τη συγκεκριμένη χρήση και ο κόσμος τα αναζητά.

Πρόκειται για πιο ευέλικτες σειρές, ανάλογα με τα οικονομικά της κάθε επένδυσης, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πολλοί ιδιοκτήτες μάλιστα επιχειρούν να ολοκληρώσουν μόνοι τους τον χώρο, αλλά μια μεγάλη μερίδα χρησιμοποιεί διακοσμητή για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

English text

There’s a recent significant recovery in the construction sector the previous period, with a big volume of renovations and reconstructions of real estate for short-term lease.

Armored doors for remote check in and check out have been installed in several cases, with the new technology giving a potential presence in investments of touristic interest in the southern Peloponnese.

In the last quarter this sector has been affected by price increases and the war, however, there is still much room for investment, especially in the area of ​​Kalamata where there is a large shortage of real estate. The shortage is noted mainly in the part of permanent residence, while professionals in the field point out that there is a significant margin for tourist accommodation, especially when we observe 100% fullness during peak periods.

 

Διαβάστε περισσότερα παρόμοια και άλλα άρθρα στο fre press magazine Go On

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα