Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 14:29

Α. Χαρίτσης: Σε απόγνωση περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας

Σε απόγνωση βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας τόνισε ο  Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και   Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στην συνάντηση που είχε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων Μεσσηνίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του μετέφεραν την τεράστια κρίση που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά την περσινή πολύ δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό εξ αιτίας της πανδημίας. Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν άνοιξαν καν, ενώ οι υπόλοιπες υπολειτούργησαν, οδηγώντας εκατοντάδες συναδέλφους τους στην ανεργία ή την υποαπασχόληση. Τονίστηκε επίσης η ανεπάρκεια μέτρων στήριξης από την μεριά της Πολιτείας στους περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας. Η κρίση όμως οδηγεί και σε ένταση φαινομένων παραβατικότητας και αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι των Ξενοδοχοϋπαλλήλων μετέφεραν σειρά αιτημάτων του κλάδου στον κ. Χαρίτση, ώστε να διασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων:

  • Nα κηρυχθεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων που υπογράφηκε στις 26/01/2021 ως γενικώς υποχρεωτική για όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.
  • Παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι να επαναπροσληφθούν για όλους ανεξαρτήτως τους εργαζόμενους.
  • Αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι σε αναστολή σύμβασης, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι ο κόσμος της εργασίας είναι ο πρώτος που πλήττεται από την κρίση. Ειδικά στον τουριστικό κλάδο, οι εργαζόμενοι ουδέποτε έλαβαν τη στήριξη που δικαιούνταν από την κυβέρνηση, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα τη θέση τους, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν κλάδο με εκτεταμένη εποχικότητα και εργασιακή ανασφάλεια. Παράλληλα δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την κυβέρνηση για την ομαλή μετάβαση προς τη νέα τουριστική περίοδο και καμία πρωτοβουλία για ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Κλείνοντας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει και θα εντείνει τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στην Βουλή για μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Κάτι που έχει πράξει από την αρχή της πανδημίας χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από την Κυβέρνηση.

Στην συνάντηση από πλευράς του Δ.Σ. του  Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας παρευρέθηκαν:

Nίκος Σπυρόπουλος, Πρόεδρος

Μαρία Χριστοπούλου, Αντιπρόεδρος

Μαρία Χαρίτση, Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Καραγεωργίου, Ταμίας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα