Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 12:00

Συντονισμένοι έλεγχοι κατά την πασχαλινή περίοδο – Ευρεία σύσκεψη αύριο για τα θέματα της αγοράς

Συνάντηση με θέμα την προστασία των καταναλωτών και την εντατικοποίηση των ελέγχων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα, μεταξύ του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ελέγχων και Παρατηρητηρίων και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ζήτησε από τις υπηρεσίες, ιδιαίτερα κατά την πασχαλινή περίοδο, να εντείνουν τους ελέγχους στοχευμένα σε σημεία εμπορίας και διακίνησης αγροτικών προϊόντων, βιομηχανικών ειδών και μαζικής εστίασης όσον αφορά την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας ιδίως του ν. 4177/13 και της Υ.Α Αριθμ. 91354/2017 (κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Αποφασίσθηκε η διενέργεια συντονισμένων ελέγχων σε σημεία λιανικής πώλησης, χονδρικής πώλησης και σε οχήματα μεταφοράς προϊόντων, όσον αφορά ιδίως την κατοχή των προβλεπόμενων παραστατικών, την πλήρη και ορθή επισήμανση των προϊόντων, την τήρηση τιμοκαταλόγων καθώς και της τήρησης της υποχρέωσης διάθεσης προϊόντων σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης.

Επίσης, αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 10.00 θα πραγματοποιηθεί, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας επί της Πλατείας Κάνιγγος, μεγάλη σύσκεψη υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και του γενικού γραμματέα της ΓΓΕΠΚ Δημήτρη Αυλωνίτη με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκου Αντώνογλου, εκπροσώπους της Διοίκησης Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (χονδρεμπόριο), της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς (λιανεμπόριο), της Εθνικής Επαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος ΕΕΔΟΚ και του ΕΦΕΤ για τα θέματα αγοράς της πασχαλινής περιόδου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα