Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 10:04

«Νέο Επιμελητήριο»: Θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνάντηση μεταξύ του ιδίου και αντιπροσωπείας υποψηφίων του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» με τον επικεφαλής του Γιώργο Γκούμα παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κυρίας Ντίνας Νικολάκου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση γύρω από όλα τα τρέχοντα θέματα με ιδιαίτερη έμφαση στις θερμοκοιτίδες νέων επιχειρήσεων και στις ΒΙΠΕ Καλαμάτας & Μελιγαλά και παρατήρησε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις του συνδυασμού συγκλίνουν με αυτές της Περιφέρειας. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού καθώς και για τις συζητήσεις ίδρυσης αναπτυξιακής τράπεζας.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων που με μικρό λειτουργικό κόστος και ευελιξία θα κάνουν τη διαφορά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Η κ. Νικολάκου μίλησε για το κέντρο Καινοτομίας της Περιφέρειας και τη σημασία που πρέπει να δοθεί στην εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης σημείωσε ότι είναι απαραίτητο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη νέα διοίκηση να αναδιοργανωθεί και να έχει παρεμβατικό ρόλο στα θέματα της ανάπτυξης.
Σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γκούμας τόνισε ότι σε περίπτωση εκλογής του, είναι δεδομένη η συνεργασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σημείωσε ότι το Επιμελητήριο δεν πρέπει να εμφανίζεται ως επαίτης στην αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα των επαγγελματιών, αλλά να έχει προτάσεις και να ζητάει την ουσιαστική βοήθεια όλων των θεσμικών φορέων.
Τέλος, επισήμανε την ανάγκη ανάδειξης νέων ανθρώπων στο Δ.Σ. στις επερχόμενες εκλογές, πράγμα απαραίτητο για την αναβάθμιση του θεσμού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα