Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 15:22

Τρίπολη: Η καινοτομία "όχημα" για την ευημερία του αγρότη (Βίντεο)

"Οικονομική ανάπτυξη θα έχουμε αφού ενσωματώσουμε την έρευνα και την καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία, ώστε να παράξουμε φθηνότερα, ποιοτικότερα και διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα". Με αυτή τη φράση,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος τόνισε τη σημασία της θερμοκοιτίδας καινοτομίας Agribator, μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία, την Παρασκευή και το Σάββατο, στην Τρίπολη. 

Ο ίδιος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Agribator, στέκεται στην ανάγκη να αποκτήσουν ταυτότητα τα προϊόντα της περιοχής και να φημιουργηθούν πιλοτικές γραμμές, στις οποίες θα επιχειρούν οι αγρότες να μεταποιούν τα προϊόντα τους για να τα δειγματίζουν στη συνέχεια σε ξένες αγορές.

Δείτε το βίντεο:


Η παρουσίαση της Agribator έχγινε στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, 1 και 2 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην "Εύφορη Γη" τόνισε πως στόχος του συνεδρίου είναι να ευαισθητοποιήσει παραγωγούς, μεταποιητές και νέους ανθρώπους που σκοπεύουν να στραφούν στις νέες καλλιέργειες ή τη μεταποιήση, αλλά και επιστήμονες για να μετεξελίξουν την έρευνα σε προϊόν. Επιπλέον στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο με κατεύθυνση την ευημερία των κατοίκων της Πελοποννήσου.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την δημιουργία της θερμοκοιτίδας, η οποία ξεκίνησε ως ένα εκολαπτήριο νέων καινοτόμων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κάτι ευρύτερο, με εργαστηριακές μονάδες, μέσα από τις οποίες θα πιστοποιούνται οι γνώσεις που θα λαμβάνουν οι συμμετέχοντες.
Πλέον, αρκετές εταιρείες και νέοι άνθρωποι έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν στην θερμοικοιτίδα, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρόπουλος. Σχολίασε ωστόσο τα ζητήματα και τα προβλήματα που εκκρεμούν αναφορικά με τις εγκαταστάσεις. Εκφράζει όμως την ικανοποίησή του που "πήρε σάρκα και οστά ένα εγχείρημα που παλεύαμε μια δεκαετία".
Επόμενος στόχος είναι να στηθούν τα εργαστηρια της Agribator αφού εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.
Το επόμενο συνέδριο δεν αποκλέιεται να αφορά στα αρωματικά φυτά, μιας και η Πελοπόννησος είναι το "βασίλειό" τους, όπως επεσήμανε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα