Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 06:29

Περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις για τη Famiglia Di Pasta στο Μελιγαλά

Περιβαλλοντική πιστοποίηση ως προς τα διεθνή πρότυπα ISO14001:2015 έλαβε η εταιρεία Famiglia di Pasta για τις εγκαταστάσεις της, στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά.

Η εταιρεία απασχολεί δεκάδες υπαλλήλους και εξάγει προϊόντα υψηλής ποιότητας σε: ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Φινλανδία, Δανία, Γαλλία, Κύπρο, Πολωνία, Ολλανδία, κ.α..

Για την πιστοποιημένη περιβαλλοντική επίδοση της εταιρείας αλλά και για τα μείζονα περιβαλλοντικά θέματα στην ευρύτερη της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, τα οποία τονίστηκε πως χρήζουν άμεσης λήψης μέτρων από τους αρμόδιους φορείς, μίλησαν ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Γιαννόπουλος, ο διευθυντής διασφάλισης ποιότητας δρ. Η. Αλμπανάκης και ο περιβαλλοντικός σύμβουλος της εταιρείας Λάμπρος Μπούκλης.

Στην παρουσίαση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης της εταιρίες παρέστησαν ακόμα ο εμπορικός της διευθυντής Λευτέρης Στρογγιόγλου καθώς και ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο οποίος επίσης στάθηκε στα περιβαλλοντικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, καταθέτοντας τις απόψεις του σχετικά με τη ρύπανση από τα πυρηνελαιουργεία και τις προθέσεις του δήμου να γίνει ακόμα μια κουβέντα με τους επιχειρηματίες στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του Μεσσήνιου στην καταγωγή διευθύνοντος συμβούλου Γ. Γιαννόπουλου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙΠΕ, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Αν ήξερα, ειλικρινά δεν θα ερχόμουν”.

Η επένδυση ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε 6 χρόνια μετά, για να παράγει παραδοσιακά προϊόντα ζύμης.

Δείτε το βίντεο:Η μονάδα έχει συνολική έκταση 6.500 τετραγωνικών μέτρων, και μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται τα 1.500 τ.μ. ενώ συνολικά απασχολούνται σε Μεσσηνία και Αττική περί τα 90 άτομα.

Σε γραπτό χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος του Φορέα Πιστοποίησης TUV NORD / TUV HELLAS Σάββας Πελτέκης, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η επιτυχής έκβαση της επιθεώρησης από τον φορέα πιστοποίησης διασφαλίζει την επιθεωρούμενη εταιρεία και προσφέρει στον καταναλωτή τη διαβεβαίωση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα